Ios stad (Ios)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 427 - Foto van De Griekse Gids Strand Koumbara Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen  foto 403 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 141 - Foto van De Griekse Gids Skarkos Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 177 - Foto van De Griekse Gids Skarkos bij Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 154 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 500 - Foto van De Griekse Gids Bossen op Chios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 93 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 413 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 75 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 99 - Foto van De Griekse Gids Omgeving Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 225 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad


Ios vakanties

Levantes Hotel Ios

Bekijken

Levantes Hotel Ios
Ios
Mylopotas
Eilandhoppen Ios & Santorini

Bekijken

Eilandhoppen Ios & Santorini
Ios
Eilandhoppen
Liostasi Hotel & Suites

Bekijken

Liostasi Hotel & Suites
Ios
Chora Ios
Athina Villa Ios

Bekijken

Athina Villa Ios
Ios
Kolitsani
© De Griekse Gids 2000-2020