Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ios stad

Ios stad - Eiland Ios

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad

Panoramafoto Chios stad foto 2 - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 147 - Foto van De Griekse Gids Het luxe Grecian Castle nabij Chios stad - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 145 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 110 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 485 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 130 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 129 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 495 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 134 - Foto van De Griekse Gids Omgeving Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 224 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ios stad»


Gemiddelde temperaturen Ios stad Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad© De Griekse Gids 2000-2020