Ios stad (Ios)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

Chios stad | Monument Nationale Verzet - De Griekse Gids - Foto van Doortje van Lieshout Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 70 - Foto van De Griekse Gids Aan de haven van Chios - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 130 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 436 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 431 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 241 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 493 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 148 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 84 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 100 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 98 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad


Ios vakanties

Agalia Luxury Suites

Bekijken

Agalia Luxury Suites
Ios
Tzamaria
Levantes Hotel Ios

Bekijken

Levantes Hotel Ios
Ios
Mylopotas
Eilandhoppen Ios & Santorini

Bekijken

Eilandhoppen Ios & Santorini
Ios
Eilandhoppen
Ios Pavezzo

Bekijken

Ios Pavezzo
Ios
Ios stad
© De Griekse Gids 2000-2019