Ios stad (Ios)

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben. Overal zie je witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels.

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert in de nacht in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en over een groot deel van centraal Ios.

Foto's Ios stad - Ios stad in beeld

Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 493 - Foto van De Griekse Gids Omgeving Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 228 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 102 - Foto van De Griekse Gids Tzamaria beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 445 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 79 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 130 - Foto van De Griekse Gids Skarkos Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 174 - Foto van De Griekse Gids Skarkos Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 172 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 458 - Foto van De Griekse Gids Pavezzo apartments Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 392 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 435 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 71 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ios stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad


Ios vakanties

Athina Villa Ios

Bekijken

Athina Villa Ios
Ios
Kolitsani
Dionysos Sea Side Resort

Bekijken

Dionysos Sea Side Resort
Ios
Mylopotas
Ios Pavezzo

Bekijken

Ios Pavezzo
Ios
Ios stad
Levantes Hotel Ios

Bekijken

Levantes Hotel Ios
Ios
Mylopotas
© De Griekse Gids 2000-2019