Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ios stad

Ios stad - Eiland Ios

Ios stad, ook wel Chora genoemd, is de hoofdstad van het eiland Ios. Het is eigenlijk een groot dorp dat op een heuvel, in het westen van het eiland, is gebouwd. Het is een typisch Cycladen dorp, met witte huisje die blauwe raamkozijnen en deuren hebben.

"In Ios stad zie je overal witte Griekse kerken met hun karakteristieke blauwe koepels."

Ios stad
Ios stad

De belangrijkste historische bezienswaardigheid van de stad is het kasteel, ook wel Kastro genaamd. Op de top van de heuvel bevindt zich de kerk van Agios Nikolaos en daar rondom de ruïnes van het middeleeuwse kasteel dat gebouwd werd aan het einde van de 14e eeuw.

In het dorp zijn meerdere oude windmolens te zien en een wandeling door de smalle traditionele steegjes is een aangename ervaring. Er zijn leuke restaurants en bars en zelfs discotheken. Ios stad verandert 's nachts in een groot partycentrum. In de toeristische winkeltjes kan je allerlei souvenirs vinden.

ios stad molen
Molen Ios stad

Het is leuk om tot de top van de heuvel te wandelen, want vanaf hierboven heb je een fantastisch uitzicht over de zee, je ziet o.a. de eilanden Santorini en Sikinos en een groot deel van centraal Ios.

Vakantie naar Ios

Wil je een onvergetelijke vakantie beleven op Ios? Bekijk hier het vakantie overzicht naar Ios. Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Ios is bijvoorbeeld goed te combineren met Santorini en Folegandros.

Foto's Ios stad

Chios stad, aan de haven - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Gialos Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 451 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 161 - Foto van De Griekse Gids Koumbara Beach bar Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen foto 426 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 135 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 96 - Foto van De Griekse Gids Skarkos Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 171 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 500 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 145 - Foto van De Griekse Gids Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 72 - Foto van De Griekse Gids Aankomst aan de haven van Chios stad - Eiland Chios - Foto van De Griekse Gids Omgeving Chora Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 230 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ios stad»


Gemiddelde temperaturen Ios stad Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Ios stad?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Ios stad© De Griekse Gids 2000-2024