Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Plakoto

Plakoto - Eiland Ios

Plakoto is een gebied en tevens de naam van een baai in het noorden van het Griekse eiland Ios. In deze streek liggen een aantal zeer rustige stranden. Aan de overkant zie je heel dichtbij het eilandje Iraklia liggen.

Volgens de Griekse mythologie zou hier de moeder van Homerus geboren zijn en zou Homerus hier zelf begraven zijn. De belangrijkste bezienswaardigheid is echter de plek die men ‘het graf’ van Homerus noemt, op de top van een heuvel. Hier zijn de ruïnes te zien van een vervallen gebouw uit de Hellenistische periode (323 v. Chr. - 30 v. Chr.) Volgens de traditie was de moeder van Homerus uit Ios afkomstig. Ook wordt in geschriften van Herodotus en Pafsanias vermeld dat hij op Ios zou zijn gestorven en op munten uit de 3e en 4e voor Christus wordt afgebeeld. In het tiende boek van de schrijver Stravon staat informatie over de dood en de begrafenis van Homerus op Ios.

Graf Homerus Plakoto
Op deze plek zou Homerus begraven zijn

Onder de heuvel met het graf van Homerus loopt een zandweg naar strand van Plakoto. Het is een zand-kiezelstrand in een kleine baai.

Vakantie naar Ios

Wil je op vakantie naar Ios? Bekijk hier het vakantie overzicht naar Ios. Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken. We zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Ios is o.a. mooi te combineren met Santorini en Folegandros.

Foto's Plakoto

Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 249 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 253 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 258 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 251 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios Graf Homerus - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 255 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 252 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 259 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 248 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 256 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 246 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 257 - Foto van De Griekse Gids Plakotos Ios - Eiland Ios - Cycladen Griekenland foto 260 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Plakoto»


Gemiddelde temperaturen Plakoto Ios

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Ios: Waar ligt Plakoto?

Waar ligt Ios
De kaart / landkaart van Plakoto© De Griekse Gids 2000-2023