Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Alinda

Alinda - Eiland Leros

Alinda (of Alinta) is een leuke badplaats met mooie zandstranden en zand-kiezelstranden op het eiland Leros. Het ligt maar drie kilometer ten noordwesten van Agia Marina, de hoofdstad van Leros. Het plaatsje is populair, maar net zoals op de rest van eiland, is er absoluut geen massatoerisme.

Alinda is een van de populairste bestemmingen van het eiland. Het is een fantastische plaats voor een vakantie op Leros. Het ligt in de Alinda-baai, precies tegenover Agia Marina. In Alinda zijn aan het strand meerdere restaurants, tavernes en cafeetjes. Links van het strand zijn steigers aangelegd voor vissersbootjes.

Alinda Leros
Alinda Leros, terrasje op het strand

Stranden van Alinda op Leros

Alinda heeft het langste strand van Leros en het is een van de best georganiseerde stranden met faciliteiten, recreatieve activiteiten, watersporten en vistavernes. Het strand ligt op slechts een korte loopafstand van het charmante dorpje en bestaat uit zacht zand en kristalhelder water. Pijnbomen staan verspreid over de zandkust en bieden schaduw. Er liggen ook iets verder enkele mooie baaien, zoals het romantische strand van Krifo. Heel dicht bij Alinda zijn de idyllische stranden van Panagies en Lisgaria en talloze baaien, goed verborgen tussen de rotsen.

Het gebied rondom Alinda is zeer rijk aan vegetatie, vol met pijnbomen en olijfboombossen. In Alinda werd in 1923 het eerste hotel van het eiland gebouwd en tegenwoordig herbergt het gebied talloze accommodaties. Een erg goede accommodatie in Alinda is Saraya Resort, een echte aanrader met zeer vriendelijke, gastvrije mensen. Dit hotel ligt op wandelafstand van leuke tavernes en het strand.

Boek je vakantie naar het authentieke en veelzijdige Leros

Wil je een onvergetelijke vakantie in Alinda op Leros meemaken en zoek je een goede accommodatie, een leuk hotel of appartement? Bekijk dan hier het vakantie overzicht naar Leros. Of wil je liever drie Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals Patmos, Leros en Kalymnos? Boek je reis bij Griekse Gids Reizen, onze specialiteit is Eilandhoppen.

Foto's Alinda

Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Beleni toren Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Beleni toren Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Alinda - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Alinda»

Bezienswaardigheden Alinda:

  • De toren van Beleni waarin het Volkenkundig Museum zich bevindt.
  • De kloosters van Agioi Saranta en Agios Sofronios.
  • Het naburige dorp Krithoni waar mooie huizen te zien zijn.
  • De leuke stranden bij Dyo Liskaria, nabij Alinda waar enkele leuke tavernes en cafés zijn.
  • Folk Art - Geschiedenis Museum in de Belenis toren aan het strand van het dorp. De toren werd gebouwd in de loop van de jaren
    1925 - 1927. Exposities omvatten verschillende volks- en historische items met betrekking tot het leven op het eiland.

Alinda is verbonden met Krithoni, een prachtig klein dorpje met mooie huizen en hotels. Het prachtige kasteel van Belenis ligt te midden van een weelderig groen gebied. Het werd in 1925 gesticht door een rijke familie van Leros. Dit elegante stenen herenhuis werd gerestaureerd en herbergt nu het historische en folklore museum van Leros. Het heeft een prachtige binnenplaats waar de meeste lokale festivals in de zomer plaatsvinden.

Enkele van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden in Alinda zijn het klooster van Agios Sofronios en de kerk van Agios Saranta. Ook in de buurt van de prachtige kerk van Agios Isidoros die op een rots staat, zijn enkele overblijfselen van stenen gebouwen uit de oudheid.


Gemiddelde temperaturen Alinda Leros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Leros: Waar ligt Alinda?

Waar ligt Leros
De kaart / landkaart van Alinda© De Griekse Gids 2000-2024