Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Partheni

Partheni - Eiland Leros

Partheni. Partheni is het meest noordelijk dorp van het Griekse eiland Leros, het ligt een kleine acht kilometer ten noordwesten van Agia Marina en is met de auto binnen twintig minuten vanaf de hoofdstad van het eiland bereikbaar. Partheni ligt in de gelijknamige gesloten baai, niet ver van het vliegveld van Leros. Het is een klein dorp met een vissershaven. Aan de opening van de baai ligt het onbewoonde eiland Archangelos.

Partheni ligt in de meest vruchtbare vlakte van het eiland, de belangrijkste bezienswaardigheid is hier de ruïne van een oud fort uit de 4e eeuw voor Christus, op de heuvel naast Partheni. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne aan de kust van een oud-christelijke basiliek.

Ten oosten van Partheni, in de baai ernaast, ligt het strand van Blefoutis. Blefoutis is een rustig strand waar een taverne is en waar op het smalle zandstrand bomen staan.

Partheni Leros
Partheni Leros

Volgens geschiedkundigen liggen hier de ruïnes van de tempel van de Godin Parthenos Artemis, aan deze Godin heeft het dorp zijn naam te danken. De precieze plek van deze ruïnes is nog niet ontdekt! Volgens de mythe heeft Artemis Meleagrides (de zusters van Meleagros) verbannen nadat ze haar in een vogel had veranderd, omdat ze klaagden over het verlies van hun broer.

Foto's Partheni

Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 6 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Partheni»

Vakantie Leros

Wil je een fijne vakantie op Leros beleven en zoek je een goede accommodatie, een leuk hotel of appartement? Bekijk dan hier het vakantie overzicht naar Leros. Of wil je liever meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals Leros Kos en Kalymnos? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen.


Gemiddelde temperaturen Partheni Leros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Leros: Waar ligt Partheni?

Waar ligt Leros
De kaart / landkaart van Partheni© De Griekse Gids 2000-2024