Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Partheni

Partheni - Eiland Leros

Partheni. Partheni is het meest noordelijk dorp van het Griekse eiland Leros, het ligt een kleine acht kilometer ten noordwesten van Agia Marina en is met de auto binnen twintig minuten vanaf de hoofdstad van het eiland bereikbaar. Partheni ligt in de gelijknamige, gesloten baai, niet ver van het vliegveld van Leros. Het is een klein dorp met een vissershaven. Aan de opening van de baai ligt het niet-bewoonde eiland Archangelos.

Volgens geschiedkundigen liggen hier de ruïnes van de tempel van de Godin Parthenos Artemis, aan deze Godin heeft het dorp zijn naam te danken. De precieze plek van deze ruïnes is nog niet ontdekt! Volgens de mythe heeft Artemis Meleagrides (de zusters van Meleagros) verbannen nadat ze haar in gevogelte had veranderd omdat ze klaagden over het verlies van hun broer.

Partheni ligt in de meest vruchtbare vlakte van het eiland, de belangrijkste bezienswaardigheid is hier de ruïne van een oud fort uit de 4e eeuw voor Christus, op de heuvel naast Partheni. Een andere bezienswaardigheid is de ruïne van een oud-christelijke basiliek aan de kust.

Ten oosten van Partheni, in de baai ernaast, ligt het strand van Blefoutis. Blefoutis is een rustig strand waar een taverne is en waar op het smalle zandstrand bomen staan.

 

Foto's Partheni

Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Blefoutis beach Partheni - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 12 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Partheni»


Gemiddelde temperaturen Partheni Leros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Leros: Waar ligt Partheni?

Waar ligt Leros
De kaart / landkaart van Partheni© De Griekse Gids 2000-2020