Panteli (Leros)

Panteli. Panteli is een schilderachtig vissersdopje op het Griekse eiland Leros Het ligt minder dan twee kilometer van de hoofdstad Agia Marina. Panteli ligt niet in dezelfde baai als Agia Marina, maar in een baai zuidelijker. De huizen zijn tegen de hellingen van lage heuvels gebouwd en onderaan, bij de zee, ligt het vissershaventje van Panteli en het strand. Hier zijn heel wat restaurants, cafeetjes en terrasjes. 's Avonds is het hier erg gezellig want de eigenaren van tavernes en restaurants zetten hun tafeltjes en stoelen tot aan het water. In de baai zie je veel zeilboten en jachten drijven. Ook zijn er steigers en daar maken de eigenaren veelvuldig gebruik van vooral s' avonds als ze plaats nemen bij een van de terrasjes.

Panteli is het meest populaire strand onder de bewoners van Agia Marina en omstreken en de leukste badplaats van het eiland. In principe kun je Panteli in een adem noemen met Agia Marina en Platanos, want door de veelvuldige huizenbouw, kun je ze niet echt meer van elkaar onderscheiden.

Bezienswaardigheden Panteli

  • Het kasteel van Panteli, ook wel Kastro van Panagia genoemd, met uitstekend uitzicht over de zee.
  • De molens van Panteli.
  • Het kerkelijk museum in het kasteel.

 

Foto's Panteli - Panteli in beeld

Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 91 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 53 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 65 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 83 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 81 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 38 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 86 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Panteli»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Leros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Leros: Waar ligt Panteli?

Waar ligt Leros
De kaart / landkaart van Panteli


Leros vakanties

Saraya Resort

Bekijken

Saraya Resort
Leros
Alinda
Saraya Resort

Bekijken

Saraya Resort
Leros
Alinda
Panteli Beach

Bekijken

Panteli Beach
Leros
Panteli
Panteli Beach

Bekijken

Panteli Beach
Leros
Panteli
© De Griekse Gids 2000-2019