Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Panteli

Panteli - Eiland Leros

Panteli. Panteli is een schilderachtig vissersdopje op het Griekse eiland Leros Het ligt minder dan twee kilometer van de hoofdstad Agia Marina. Panteli ligt niet in dezelfde baai als Agia Marina, maar in een baai zuidelijker. Een kenmerkend beeld van Panteli is het mooie wit met blauwe molens die op de heuvels staan.

Panteli Leros molens
De molens bij Panteli op Leros

De huizen zijn tegen de hellingen van lage heuvels gebouwd en onderaan, bij de zee, ligt het vissershaventje van Panteli alsmede het strand. Hier zijn heel wat restaurants, cafeetjes en terrasjes. 's Avonds is het hier erg gezellig want de eigenaren van tavernes en restaurants zetten hun tafeltjes en stoelen tot aan het water. In de baai zie je veel zeilboten en jachten drijven. Ook zijn er steigers en daar maken de eigenaren veelvuldig gebruik van, vooral s' avonds als ze plaats nemen bij een van de terrasjes.

Panteli Leros strand
Strand en terrasjes in Panteli Leros

Panteli is het meest populaire strand onder de bewoners van Agia Marina en omstreken en de leukste badplaats van het eiland. In principe kun je Panteli in een adem noemen met Agia Marina en Platanos, want door de veelvuldige huizenbouw, kun je ze niet echt meer van elkaar onderscheiden.

Vakantie Leros

Wil je een heerlijke vakantie op Leros beleven en zoek je een goede accommodatie, een leuk hotel of appartement? Bekijk dan hier het vakantie overzicht naar Leros. Of wil je liever meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals Leros Kos en Kalymnos? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen.

Foto's Panteli

Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 80 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 71 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 75 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 92 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 55 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Panteli - Eiland Leros - Griekse Gids Foto 69 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Panteli»

Tips en bezienswaardigheden in Panteli op Leros

  • Het kasteel van Panteli, ook wel Kastro van Panagia genoemd, met uitstekend uitzicht over de zee.
  • De molens van Panteli.
  • Het kerkelijk museum in het kasteel.

Gemiddelde temperaturen Panteli Leros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Leros: Waar ligt Panteli?

Waar ligt Leros
De kaart / landkaart van Panteli© De Griekse Gids 2000-2024