Diafani (Karpathos)

Diafani (Spreek je in het Grieks als Dhiafàni uit). Diafani is de op één na grootste haven van Karpathos en ligt in het noordoosten van het eiland, op 50 kilometer van de hoofdstad Pigadia (Karpathos stad). Diafani is een traditioneel vissersdorp dat bereikbaar is via de weg en de dorpen Aperi-Spoa, maar daarnaast varen er dagelijks boten vanaf Pigadia naar de haven van Diafani. In de zomer zitten deze boten vol met toeristen die het bergdorpje Olympos willen bezoeken. Diafani is de badplaats en toevoerhaven van het bergdorpje Olympos.

In Diafani zijn diverse kiezelstranden met zeer helder zeewater, zwemmen is hier heerlijk, snorkelen kan je hier goed. De bekendste stranden zijn, behalve het Diafani-strand, ook het Vananda strand, dat te voet bereikbaar is. In het midden van de baai van Diafani ligt een aanleg pier waar de schepen en kleurige vissersbootjes aanleggen. In Diafani zijn geen grote hotels, maar wel enkele familiehotelletjes en er worden kamers te huur aangeboden.

Diafani is uitermate geschikt voor mensen die van de rust en de natuur houden en de massa en de drukte liever willen ontwijken. Dit gebied werd sinds de oudheid bewoond. Oudheidkundige opgravingen brachten een Myceens graf aan het licht, daarnaast werden belangrijke voorwerpen gevonden die in het Britse museum bewaard worden. In Diafani zijn een aantal vistavernes, waar je lekkere verse vis kunt bestellen tegen zeer lage prijzen.

Rondom Diafani liggen lage heuvels met pijnbomen, daarachter liggen de ruige hoge bergen van Olympos. Bovenop de heuvels staan enkele verlaten molens. In het dorp staan drie kerken met koepels van rode dakpannen, de grootste kerk is de Zoodochos Pigi (Levensschenkende bron). Vanuit Diafani kan je met de boot naar het eiland Saria, of naar mooie stranden waar dagelijks twee kleine boten naartoe gaan.

Foto's Diafani - Diafani in beeld

Diafani bij Olympos | Karpathos | De Griekse Gids foto 018 - Foto van De Griekse Gids Diafani - Zonsopgang - Foto van Riet de la Mar Senioren van Diafani - Foto van Riet de la Mar Diafani bij Olympos | Karpathos | De Griekse Gids foto 024 - Foto van De Griekse Gids Karpathos Diafani - Foto van Dick Senioren Diafani Karpathos - Foto van Riet de la Mar Karpathos - Foto van Eiland-hopper Diafani bij Olympos | Karpathos | De Griekse Gids foto 009 - Foto van De Griekse Gids Diafani bij Olympos | Karpathos | De Griekse Gids foto 022 - Foto van De Griekse Gids Diafani bij Olympos | Karpathos | De Griekse Gids foto 004 - Foto van De Griekse Gids Rent Room - Foto van Luikinga Diafani bij Olympos | Karpathos | De Griekse Gids foto 001 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Diafani»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Karpathos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Karpathos: Waar ligt Diafani?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Diafani


Karpathos vakanties

Arkasa Palace Boutique Hotel

Bekijken

Arkasa Palace Boutique Hotel
Karpathos
Arkassa
Appartementen Jhonathan

Bekijken

Appartementen Jhonathan
Karpathos
Amopi
Lux view Villas

Bekijken

Lux view Villas
Karpathos
Katodio
Theros Luxury Villas

Bekijken

Theros Luxury Villas
Karpathos
Damatria
© De Griekse Gids 2000-2020