Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pigadia

Pigadia - Eiland Karpathos

Pigadia (Karpathos stad). Het havenplaatsje Pigadia (of Karpathos-stad) is de hoofdstad van eiland Karpathos. Het ligt aan een schitterende baai met een langgerekt strand en vlak naast een rotsachtige heuvel.

In het centrum van Pigadia ligt de haven met restaurantjes, taverna's en terrasjes. Rondom de haven is volop levendigheid. De kerkjes op de rotsen bij de haven zijn de moeite waard te bezichtigen. Er is ook een gezellige boulevard. Pigadia is nog niet overspoeld door het massatoerisme, maar er is wel toerisme. Toch blijft het een gemoedelijk, gezellig stadje. Voor een bruisend uitgaansleven moet je hier niet zijn. Wel is het hier 's avonds erg gezellig, met de autovrije boulevard en de vele restaurantjes die het stadje rijk is.

“Pigadia is een gezellig stadje met leuke restaurants en cafés„

Pigadia is echt een plaats om tot rust te komen. Pigadia is niet alleen de hoofdstad, maar ook de belangrijkste haven van Karpathos. Dit stadje werd in eerste instantie gebouwd met geld dat naar huis werd gestuurd door Griekse immigranten die in de Verenigde Staten woonden en heeft niet de lokale stijl van architectuur die wel in de oudere dorpjes te vinden is.

Pigadia Karpathos-stad
Pigadia

De Griekse bevolking op heel Karpathos en in Pigadia is erg vriendelijk en gastvrij. Het eten is er heerlijk en goed betaalbaar. Een bijkomstig voordeel van Pigadia is het grote lange zandstrand van Pigadia dat in de stad ligt en goed georganiseerd is, je hoeft niet een bus, scooter of auto te nemen om ernaartoe te gaan.

Waar kun je een vakantie naar Pigadia (Karpathos stad) boeken?

Karpathos is een zeer geliefde vakantiebestemming omdat het alles te bieden heeft zonder dat het massaal is. Wil je op vakantie naar Karpathos en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier het overzicht met vakanties naar Karpathos. Veel toeristen die naar het eiland op vakantie komen, keren ieder jaar weer hier terug omdat het leuk en gezellig is, het is alsof je weer thuis komt. De meeste toeristen komen naar de hoofdstad Pigadia, dat de belangrijkste badplaats van het eiland is.

Een vakantie in Pigadia kun boeken bij:

  1. Tui Nederland. Reizen van Tui kun je rechtstreeks bij Tui boeken maar ook bij het reisbureau van Griekse Gids Reizen. Bekijk Tui Karpathos vakanties.
  2. Sunweb, dat meerdere accommodaties in de stad in haar aanbod heeft. Bekijk Sunweb vakanties Karpathos.
  3. Griekse Gids Reizen. Op Karpathos maakt Griekse Gids Reizen gebruik van de vluchten van TUI fly. Bekijk Griekse Gids reizen Karpathos.
  4. Eliza was here biedt vakanties op Karpathos aan inclusief huurauto. Bekijk Eliza was here vakanties Karpathos.

Foto's Pigadia

Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 036 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 046 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 014 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 049 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 017 - Foto van De Griekse Gids Het strand bij Pigadia | Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Aperi vanaf Volada gezien, in de verte Pigadia | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 027 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 015 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 053 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 009 - Foto van De Griekse Gids Pigadia (Karpathos stad) | De Griekse Gids | Foto 010 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pigadia»

Tips en bezienswaardigheden

Pigadia is een prima uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Pigadia heeft zijn naam te danken aan de vele bronnen die in de omgeving te vinden zijn (Pigadia betekent in het Grieks "bronnen"). De omgeving van Pigadia is prachtig, een overweldigende natuur met hoge bergen en mooie baaien.

Mooie strandjes vind je bij Amopi en Lefkos. Het is aan te raden om ook andere dorpen en strandjes op het eiland te bezoeken, zoals Amopi, Kyra Panagia, Lefkos en Olympos.

Voor wandelaars is Karpathos echt een aanrader. In Pigadia zijn heel wat hotels te vinden, evenals appartementen.

Haven Pigadia Karpathos
Haven Pigadia Karpathos

Pigadia was in het verleden de locatie van een van de oude steden op Karpathos, Poseidio of Posi, ter ere van de zeegod Poseidon. Er zijn nog steeds delen van de oude Akropolis en de Cyclopische muren die deze beschermden.

Tegenwoordig heeft de stad Pigadia alle voorzieningen van een hoofdstad. De cafés en restaurants die aan de haven liggen bieden de mogelijkheid om van een unieke keuken te genieten, met uitzicht op de vissersboten.

Eten in Pigadia karpathos
Lekker eten in Pigadia Karpathos

Niet zo ver van het centrum zijn schone en georganiseerde stranden zoals de stranden Vronti, Kyra Panagia, Agios Nikolaos en Ammoopi.

Als je door de stad wandelt, kun je de overblijfselen van de vroegchristelijke kerk van Agia Fotini bezoeken in Afoti aan de zee, die volgens historici is gebouwd op de ruïnes van het heiligdom van de Dioscuri. Je kunt ook een bezoek brengen aan de kapel van Agia Kyriaki die 2,5 km ten zuidwesten ligt en een spectaculair uitzicht biedt op de zee en de groene omgeving.

Elke ochtend vertrekken vanuit de haven in Pigadia kleine boten die naar de stranden "Kato Lakos", "Kyra Panagia" en "Apella" gaan. Ook kun je de boot naar Diafani nemen en dan het dorp Olympos bezoeken. 

Lees ook onze weblog artikelen:

  • Pigadia op Karpathos, een goede keuze! Pigadia is een goede uitvalsbasis om met een huurauto vrij snel alle uithoeken van het eiland Karpathos te verkennen. Het dorpje Olympos ligt het verst weg en zelfs dat afgelegen en authentieke bergdorp is in minder dan een uur te bereiken.
  • Pigadia, de gezellige hoofdstad van Karpathos Het eiland Karpathos bezocht ik begin mei. Ik zat in het eerste vliegtuig van het seizoen, dat vol met Nederlandse toeristen naar het eiland vloog. In het het kleine appartementen-hotel dat op loopafstand van het centrum van de hoofdstad Pigadia ligt werd ik gastvrij ontvangen. Vier dagen bleef ik op het eiland en in die korte tijd probeerde ik zoveel mogelijk van het eiland te zien. Mijn uitvalsbasis was Pigadia en dat kwam goed uit, want vanaf hier kan je met een huurauto vrij snel alle uithoeken van het eiland verkennen.
  • 5 goede hotels in Karpathos stad / Pigadia Karpathos is een goede keuze voor een heerlijke en ontspannen vakantie. We hebben 5 tips voor leuke hotels in Karpathos stad / Pigadia op een rij gezet.

Gemiddelde temperaturen Pigadia Karpathos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Karpathos: Waar ligt Pigadia?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Pigadia© De Griekse Gids 2000-2024