Pyles (Karpathos)

PYLES. Het traditionele dorp Pyles ligt twee kilometer van Othos en 16 kilometer ten noordwesten van Pigadia, de hoofdstad van het Griekse eiland Karpathos. Het dorp is in de 17e eeuw gesticht door inwoners van Karpathos, die vanwege de aanvallen van Piraten hogerop in de bergen wilden leven.

Pyles is een agrarisch dorp, hier kun je lokale producten kopen, zoals kaas en honing, maar ook typisch Griekse, ringvormige broodjes en olijfolie. Verder zijn er veel winkeltjes waar je traditionele Karpathos laarzen kunt kopen, maar ook geweven tafellakens, dekens en tapijten.

De huizen in Pyles zijn versierd met bloeiende planten en bloemen en vanaf het dorp, dat op een berghelling ligt, heb je een mooi uitzicht over de zee en in de verte kun je zelfs het eiland Kasos zien.

In Pyles bevindt zich het agrarische museum van het dorp. In het museum zijn voorwerpen te zien die de inwoners van het dorp de afgelopen eeuwen gebruikten. Daarnaast zijn er levende dieren te zien (ezels, geiten) die door de beheerders van het museum onderhouden worden.

Pyles is ook bekend om een andere reden; in het dorp is Papa Kallinikos de priester, hij is erg actief op internet en heeft faam verworven in heel Griekenland. De landelijke krant 'Ta Nea' heeft zelfs een heel artikel over hem geplaatst met als titel 'Hi-Tech Papa Kallinikos". Zie ook papakallinikos.wordpress.com.

Foto's Pyles - Pyles in beeld

Piles (Pyles), Straatje - Foto van Lex Agrarisch museum Pyles | Eiland Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Bloemenpracht - Foto van annie spijker wandeling Adia-Piles (Pyles) - Foto van Riet de la Mar Typisch Grieks - Foto van annie spijker Piles (Pyles) - Foto van spijker Oude windmolen Pyles | Eiland Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Van Othos naar Pyles | Eialnd Karpathos | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pyles»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Karpathos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Karpathos: Waar ligt Pyles?

Waar ligt Karpathos
De kaart / landkaart van Pyles


Karpathos vakanties

Arkasa Palace Boutique Hotel

Bekijken

Arkasa Palace Boutique Hotel
Karpathos
Arkassa
Lux view Villas

Bekijken

Lux view Villas
Karpathos
Katodio
Vento Isolano

Bekijken

Vento Isolano
Karpathos
Kyra Panagia
Elaia Villas

Bekijken

Elaia Villas
Karpathos
Lakki
© De Griekse Gids 2000-2019