Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kalymnos stad

Kalymnos stad - Eiland Kalymnos

Kalymnos stad. Kalymnos stad, ook wel Póthia genoemd, is de hoofdstad van het Griekse eiland Kalymnos. Deze stad ligt in een baai in het zuiden van het eiland. Men noemt Kalymnos-stad ook wel de sponzenstad, omdat het een rijke traditie heeft in het duiken naar sponzen.

Wanneer je in de haven van Kalymnos arriveert, zie je de kleurrijke huisjes tegen de hellingen van de bergen. Naast de haven staat het imposante gemeentehuis. Er zijn heel veel mooie neoklassieke herenhuizen die in de jaren 30 van vorige eeuw door Italianen zijn gebouwd.. Erg mooi zijn ook de grote kerken in de stad, zoals die van Agios Nikolaos en de kerk van Jezus Christus. Bovenop de berg zie je het klooster van Agios Savvas.

Een wandeling door de smalle geplaveide steegjes in de stad is meer dan de moeite waard, hier zijn allerlei souvenirwinkels en andere winkels. Dichterbij de haven zijn de meeste restaurants en cafetaria's. Ook zijn er allerlei marktkraampjes die sponzen, schelpen en andere souvenirs verkopen.

Kalymnos-stad heeft een zeer populaire haven, je ziet veel zeilboten en jachten. Hier komen ook veel dagjesmensen, vooral uit Kos. Vanaf Kos worden namelijk dagelijks bootrips georganiseerd naar Kalymnos, meestal in combinatie met een bezoek aan het eiland Pserimos.

Foto's Kalymnos stad

Kalymnos | Griekenland 025 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 19 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 66 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland 013 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland 021 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 50 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 95 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland 045 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 76 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 11 - Foto van De Griekse Gids Pothia - Kalymnos stad - Eiland Kalymnos foto 26 - Foto van De Griekse Gids Kalymnos | Griekenland 053 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kalymnos stad»

Tips en bezienswaardigheden in Kalymnos stad:

• Het herenhuis van Vouvalis (uit de 19e eeuw), hij was een prominente zeespons verkoper van het eiland.
• Het Archeologisch Museum van Kalymnos (naast het herenhuis van Vouvalis). De historische en culturele loop van het eiland wordt tentoongesteld met exposities en vondsten uit de prehistorie, zoals keramiek, aardewerk, koperen en marmeren beelden, gereedschappen en miniatuurkunst. Ook zijn er Byzantijnse en post-Byzantijnse vondsten te bezichtigen.
Onder de must-sees van het museum vallen: het standbeeld van Kouros (530 v.Chr.), het gigantisch standbeeld van Asklipios waar alleen het bovenste gedeelte nog van over is en het koperen beeld dat bekend staat als ''The lady of Kalymnos''.
• Het Maritiem volkskunst museum gewijd aan het leven en de gewoonten van de sponsduikers.
• Het gemeentehuis en het cultureel centrum met de bibliotheek van Kalymnos.
• De kerk Sotiras Christos (Verlosser Christus) uit 1861, met een zilveren koepel en een marmeren icoon gemaakt door de Griekse beeldhouwer Giannoulis Chalepas.
• Het kasteel van Chrysocheria. In het kasteel bevinden zich ruïnes van Agios Georgios en de Panagia Chrysochera-kerk.
• Het Agios Savvas-klooster, met uitzicht op de stad (Chora). De pictogrammen en muurschilderingen worden van hoge waarde beschouwd. Het uitzicht op de haven en Chora is panoramisch.
• "Kalymniko Spiti" (het huis van Kalymnos), een klein volkskunstmuseum op de weg richting Vothynoi (1,5 km ZW).
• Het particuliere Valsamidis Museum van zeevondsten. Het ligt in het kustplaatsje Vlychadia (6 km ZW).
• De grot van Epta Parthenoi (7 maagden), ook bekend als de grot van de nimfen.


Gemiddelde temperaturen Kalymnos stad Kalymnos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kalymnos: Waar ligt Kalymnos stad?

Waar ligt Kalymnos
De kaart / landkaart van Kalymnos stad© De Griekse Gids 2000-2024