Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Masouri


Masouri - Kalymnos (Griekenland)

Masouri. Masouri ligt 10 kilometer ten noordwesten van Kamymnos stad (Pothia), het is de populairste badplaats op het Griekse eiland Kalymnos. Masouri ligt op de hellingen van een berg die tot aan het strand aflopen. Het zand- kiezelstrand is goed georganiseerd, er zijn parasols en ligbedden beschikbaar. In het dorp zijn o.a. restaurants, cafés, winkels, autoverhuurbedrijven, bakkers en klimscholen voor bergsportliefhebbers. Precies tegenover Masouri ligt op minder dan duizend meter het eilandje Telendos. Het uitzicht over de zeestraat tussen Kalymnos en Telendos is adembenemend. Andere populaire stranden nabij Masouri zijn de stranden van Myrties en van Panormos.

Hier in Masouri zullen bergsport liefhebbers en sportklimmers zich thuis voelen, want precies achter het dorp, zijn hoge, steile rotsen waar de sportklimmers hun geliefde sport naar hartenlust kunnen beoefenen.

In het hele gebied zijn veel hotels, ook richting het noorden, waar op kleine afstand het dorpje Armeos ligt. Veel van deze hotels zijn ook in de winter open, want klimsport kent in Griekenland geen seizoenen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Masouri - Masouri in beeld

Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 51 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Masouri - Eiland Kalymnos -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Masouri»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Masouri
Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C

Kalymnos: Waar ligt Masouri?

Uitstapjes / Trips vanaf Masouri
De kaart / landkaart van Kalymnos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Alles over Griekenland


Eilandhoppen Griekenland