Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vathys

Vathys - Eiland Kalymnos

Vathys. Vathys is de naam  van een dorp en de naam van een vruchtbare vallei in het zuidoosten van het Griekse eiland Kalymnos. Vathys ligt 13 kilometer ten oosten van Pothia (Kalymnos stad). Het haventje van Vathys ligt in een smalle baai dat erg op een fjord lijkt. Komend vanaf Kalymnos stad, raak je onder de indruk wanneer opeens Vathys tevoorschijn komt. Het fjord en het haventje zijn aan weerszijden omgeven door hoge rotsen met daarachter de vallei. Rondom het haventje zijn allerlei gezellige tavernes en cafés en in het dorpje achter de haven zijn diverse souvenirwinkeltjes.

Vathys is een populaire haven voor zeilbootfanaten. Vroeger was het een vissershaventje, tegenwoordig leven de inwoners van het dorpje vooral van het toerisme. In en bij het dorp zijn meerdere kleine kerken uit de middeleeuwen. Toen woonden de inwoners op de hellingen van de heuvels en hun dorpje heette Rina. Het dorpje werd uiteindelijk door piraten vernield. De inwoners van Vathys noemen tegenwoordig hun haven nog steeds Rina, een naam die afgeleid is van Agia Irini.

Tips en bezienswaardigheden in Vathys op Kalymnos:

• De Panagia Charitomeni-kerk uit 1794, met een indrukwekkende vergulde, houtgesneden iconostase.
• Byzantijnse Megalo Kastro (groot kasteel) uit de 11-de eeuw. In de 15e eeuw werd het kasteel uitgebreid en opnieuw ontworpen om de belangrijkste woonwijk te worden van het eiland. Het bevat negen kerken met 15e - 16e eeuwse muurschilderingen. Vanaf het kasteel heb je een adembenemend uitzicht op Chorio en Pothia. 

• De Profitis Ilias kerk, gelegen op de de hoogste piek van het eiland over het kasteel.
• De kerk van Christus van Jeruzalem (5e eeuw). Het ligt 500 meter ten westen van het dorp en is gebouwd met stenen uit de tempel van Apollo. Beelden uit de Hellenistische periode (2-de eeuw v.Chr.) werden gevonden op het kerkhof.
• De ruïnes van de oude stad (4e eeuw v.Chr), op de locatie "Damos", ten noorden van Chorio. Opgravingen hebben een geplaveide straat, huizen, werkplaatsen en putten onthuld.

Foto's Vathys

Vathys - Eiland Kalymnos foto 58 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 16 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 41 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 45 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 21 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 29 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 37 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 15 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 40 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 48 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 6 - Foto van De Griekse Gids Vathys - Eiland Kalymnos foto 14 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vathys»


Gemiddelde temperaturen Vathys Kalymnos

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Kalymnos: Waar ligt Vathys?

Waar ligt Kalymnos
De kaart / landkaart van Vathys© De Griekse Gids 2000-2024