Mandraki (Nisyros)

Mandraki. Mandraki is de hoofdstad van het Griekse vulkaaneiland Nisyros. Eigenlijk is het een pittoresk dorpje, waar mooie witte huizen zijn, gezellige steegjes en pleintjes. In het centrum van het dorp zijn veel souvenirwinkeltjes en aan de kade zijn veel leuke restaurants waar vooral vis geserveerd wordt.

Achter het dorp, op een hoge rots, bevindt zich het indrukwekkende Spiliani-klooster. Dit klooster is in 1315 gebouwd en het uitzicht vanaf hierboven is fantastisch.

In Mandraki bevindt zich een klein zandstrand, maar het meest indrukwekkende strand vonden wij het strand dat achter de rots van het Spiliani-klooster ligt. Dit strand bestaat uit vulkaangesteenten en is helemaal zwart en ligt op een paar minuten lopen vanaf het centrum van Mandraki.

Vanaf Mandraki kun je ook leuke uitstapjes maken, zoals naar de vulkanen die op een bergplateau, ongeveer 20 minuten afstand, liggen. Er gaan regelmatig bussen hiernaartoe.

 

Foto's Mandraki - Mandraki in beeld

Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 9 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 30 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 49 - Foto van De Griekse Gids Winkeltjes in Mandraki op Nisyros - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 5 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 34 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 16 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 45 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 39 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 28 - Foto van De Griekse Gids De hoofdstad Mandraki van Nisyros - Foto van De Griekse Gids Typisch Griekse kleuren in Mandraki (Nisyros) - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mandraki»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Nisyros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Nisyros: Waar ligt Mandraki?

Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Mandraki


Nisyros vakanties

Porfyris Hotel

Bekijken

Porfyris Hotel
Nisyros
Mandraki
© De Griekse Gids 2000-2020