Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Mandraki

Mandraki - Eiland Nisyros

Mandraki. Mandraki is de hoofdstad van het Griekse vulkaaneiland Nisyros. Eigenlijk is het een pittoresk dorpje, waar mooie witte huizen zijn met gezellige steegjes en pleintjes. In het centrum van het dorp zijn veel souvenirwinkeltjes en aan de kade zijn veel leuke restaurants waar vooral vis geserveerd wordt.

"Mandraki is de hoofdstad van het vulkaaneiland Nisyros."

Achter het dorp, op een hoge rots, bevindt zich het indrukwekkende Spiliani-klooster. Dit klooster is in 1315 gebouwd en het uitzicht vanaf hierboven is fantastisch.

Mandraki Nisyros
Mandraki Nisyros

In Mandraki bevindt zich een klein zandstrand, maar het meest indrukwekkende strand is het strand dat achter de rots van het Spiliani-klooster ligt. Dit strand bestaat uit vulkaangesteenten en is helemaal zwart en ligt op een paar minuten lopen van het centrum van Mandraki.

Vanaf Mandraki kun je ook leuke uitstapjes maken, zoals naar de vulkanen die op een bergplateau, ongeveer 20 minuten afstand, liggen. Er gaan regelmatig bussen hiernaartoe.

Mandraki Nisyros
Mandraki Nisyros

Vakantie naar het vulkaaneiland Nisyros

Wil je op vakantie naar Nisyros en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Nisyros. Wil je meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals de combinatie met Kos Nisyros en Kalymnos? We helpen je hier uiteraard graag bij. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen in Griekenland.

Foto's Mandraki

Het dorpje Paloi ten oosten van Mandraki op Nisyros - Foto van De Griekse Gids Gezellige terrasjes in Mandraki (Nisyros) - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 7 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 38 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 24 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 27 - Foto van De Griekse Gids Huis op Nisyros - Foto van piwa Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 14 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 1 - Foto van De Griekse Gids De hoofdstad Mandraki van Nisyros - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 6 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 2 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Mandraki»


Gemiddelde temperaturen Mandraki Nisyros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Nisyros: Waar ligt Mandraki?

Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Mandraki© De Griekse Gids 2000-2022