Mandraki (Nisyros)

Mandraki. Mandraki is de hoofdstad van het Griekse vulkaaneiland Nisyros. Eigenlijk is het een pittoresk dorpje, waar mooie witte huizen zijn, gezellige steegjes en pleintjes. In het centrum van het dorp zijn veel souvenirwinkeltjes en aan de kade zijn veel leuke restaurants waar vooral vis geserveerd wordt.

Achter het dorp, op een hoge rots, bevindt zich het indrukwekkende Spiliani-klooster. Dit klooster is in 1315 gebouwd en het uitzicht vanaf hierboven is fantastisch.

In Mandraki bevindt zich een klein zandstrand, maar het meest indrukwekkende strand vonden wij het strand dat achter de rots van het Spiliani-klooster ligt. Dit strand bestaat uit vulkaangesteenten en is helemaal zwart en ligt op een paar minuten lopen vanaf het centrum van Mandraki.

Vanaf Mandraki kun je ook leuke uitstapjes maken, zoals naar de vulkanen die op een bergplateau, ongeveer 20 minuten afstand, liggen. Er gaan regelmatig bussen hiernaartoe.

 

Foto's Mandraki - Mandraki in beeld

Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 18 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 22 - Foto van De Griekse Gids Souvenierwinkeltjes in Mandraki (Nisyros) - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 14 - Foto van De Griekse Gids Mandraki - Foto van paul vanstiphout De hoofdstad Mandraki van Nisyros - Foto van De Griekse Gids Huis op Nisyros - Foto van piwa Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 36 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 10 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 37 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 33 - Foto van De Griekse Gids Mandraki Nisyros - Dodecanese foto 27 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Mandraki»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Nisyros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Nisyros: Waar ligt Mandraki?

Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Mandraki


Nisyros vakanties

Porfyris Hotel

Bekijken

Porfyris Hotel
Nisyros
Mandraki
© De Griekse Gids 2000-2019