Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pali

Pali - Eiland Nisyros

Pali (Paloi) is een klein, pittoresk vissersdorpje op het eiland Nisyros, dat vier kilometer ten oosten van Mandraki ligt. In Pali bevindt zich de kleine jachthaven van Nisyros. In het dorp aan de kade zijn diverse tavernes, cafés en winkeltjes. De naam van het dorp is afgeleid van het Latijnse woord ‘palus’, wat ‘paal’ betekent om de schepen vast te maken. Pali was vroeger de havenplaats van het bergdorp Emporios en is pas sinds het einde van de 19e eeuw bewoond.

Op de locatie Limni, buiten het dorp, liggen op een rots de ruïnes van Romeinse thermen. Later werd deze site de locatie van de kerk Panagia Thermiani (1871). Dit is ook de locatie van een oude kliniek en een Asklepieion (een helende tempel) die al sinds de 5e eeuw voor Christus bekend is.

Pali Nisyros
Pali Nisyros

Vakantie 

Wil je op vakantie naar Nisyros en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar Nisyros. Wil je meerdere Griekse eilanden in 1 vakantie bezoeken, zoals de combinatie met Kos Nisyros en Kalymnos? We helpen je hier uiteraard graag bij. Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Onze specialiteit is Eilandhoppen in Griekenland.

Foto's Pali

Pali Nisyros - Dodecanese foto 15 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 7 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 8 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 10 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 9 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 13 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 16 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 6 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 11 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 14 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 2 - Foto van De Griekse Gids Pali Nisyros - Dodecanese foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pali»


Gemiddelde temperaturen Pali Nisyros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Nisyros: Waar ligt Pali?

Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Pali© De Griekse Gids 2000-2022