Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vulkaan Nisyros

Vulkaan Nisyros - Eiland Nisyros

De vulkaan van Nisyros.De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van het eiland Nisyros is de vulkaan. Zowel toeristisch als op wetenschappelijk vlak, is het de belangrijkste reden om het eiland te bezoeken. Deze vulkaan is uniek in Griekenland en heeft een speciale, natuurlijke schoonheid. Het bestaan van de vulkaan dateert al van oudsher. De vulkaan van Nisyros is de jongste actieve vulkaan in Griekenland, de oudste rotsen zijn niet meer dan 150.000 jaar oud, de jongste rotsen stammen uit bijna de prehistorische tijd, zo'n 15.000 jaar geleden.

Samen met Methana, Milos en Santorini is de vulkaan van Nisyros een van de actieve vulkanen in Griekenland. Er zijn tien kraters in de bodem van de caldera, de grootste krater heet ‘Stefanos’. Deze krater wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire en grootste hydrothermale kraters ter wereld. Het heeft een elliptische vorm, een lengte van 330 m en de kortste as is 260 m lang, terwijl de diepte tot 27 m gaat. De vulkaan vormt een vallei (caldera) die 2.400 meter lang is en 950 meter breed. Je kunt in de Stefanos-krater lopen en kijk naar de borrelende stoom openingen. Naast de krater Stefanos bevindt zich een souvenierwinkel en een terras waar je iets kunt drinken of eten.

Vulkanologisch Museum: het vulkanologisch museum van Nisyros is het eerste vulkanologische museum van het land. Het ligt boven aan de rand van de caldera bij het dorp Nikia. Het doel van het museum is de bezoekers kennis te laten maken met de wondere wereld van vulkanen en geologie.

De belangrijkste ruimtes van het museum bevatten thematische delen zoals het ontstaan en structuur van vulkanen, vulkanische processen en producten, Griekse vulkanen, de Nisyros-vulkaan, andere Griekse actieve vulkanen, milieu en mens. In het museum zijn o.a. allerlei Nisyros-rotsen, maar ook andere vulkanische rotsen te zien. Het museum is alleen in het zomerseizoen geopend.

 

Foto's Vulkaan Nisyros

Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 5 - Foto van De Griekse Gids In de krater - Foto van piwa Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 15 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 16 - Foto van De Griekse Gids Plaatsnaamborden Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 18 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 20 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 21 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 19 - Foto van De Griekse Gids Vulkaan Nisyros - Dodecanese foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vulkaan Nisyros»


Gemiddelde temperaturen Vulkaan Nisyros Nisyros

Januari
11.9°C
Februari
12.1°C
Maart
13.6°C
April
16.6°C
Mei
20.5°C
Juni
24.7°C
Juli
26.9°C
Augustus
27.1°C
September
24.6°C
Oktober
20.8°C
November
16.5°C
December
13.4°C


Nisyros: Waar ligt Vulkaan Nisyros?

Waar ligt Nisyros
De kaart / landkaart van Vulkaan Nisyros© De Griekse Gids 2000-2020