Lefkes (Paros)

Lefkes. Lefkes is een pittoresk bergdorpje op het eiland Paros. Het ligt in een vallei omgeven door lage heuvels, tien kilometer ten zuidoosten van Parikia. In Lefkes wonen ongeveer 500 inwoners. Het is een gezelllig dorpje met traditionele herenhuizen, smalle steegjes die met stenen zijn geplaveid en een mooi dorpsplein. Alle terrasjes zijn met bloemen versierd, het dorp is omgeven door dennenbomen, eucalyptusbomen en olijfbomen. Prachtig!

Lefkes is in de 15e eeuw opgericht, in het dorp bevinden zich meerdere mooie kerken, sommigen uit de 17e eeuw. De bekendste kerk is de kerk van Agia Triada waar zeldzame byzantijnse iconen te zien zijn. De kerk is uit lokaal marmer gebouwd.

Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het oorlogsmonument op het dorpsplein, de windmolens, het traditionele café, de weverij-ambachten in het dorp en de beeldhouwkunst ambacht.

Buiten het dorp zijn er diverse kloosters die bezocht mogen worden, zoals het klooster van Agios Ioannis Kaparos (17e eeuw) en het klooster van Agia Kyriaki. In het dorp zijn kamers te huur en er bevindt zich ook een hotel, Lefkes Village. In dit hotel is een volksmuseum waar allerlei voorwerpen te zien zijn uit het dagelijks leven van de inwoners van Lefkes.

Video Lefkes - Paros

 

©De Griekse Gids

Foto's Lefkes - Lefkes in beeld

Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Volkenkundig Museum Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 16 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 54 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 52 - Foto van De Griekse Gids kerk lefkes - Foto van Lodewijk Bolt Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 27 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Lefkes»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Lefkes?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Lefkes


Paros vakanties

Acquamarina Resort

Bekijken

Acquamarina Resort
Paros
Chrisi Akti
La Celestina Apartments

Bekijken

La Celestina Apartments
Paros
Naousa
Acqua Vatos

Bekijken

Acqua Vatos
Paros
Parikia
Cleopatra Homes Paros

Bekijken

Cleopatra Homes Paros
Paros
Logaras
© De Griekse Gids 2000-2019