Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Lefkes

Lefkes - Eiland Paros

Lefkes. Lefkes is een pittoresk bergdorpje op het eiland Paros. Het ligt in een vallei omgeven door lage heuvels, tien kilometer ten zuidoosten van Parikia. In Lefkes wonen ongeveer 500 inwoners. Het is een gezelllig dorpje met traditionele herenhuizen, smalle steegjes die met stenen zijn geplaveid en een mooi dorpsplein. Alle terrasjes zijn met bloemen versierd, het dorp is omgeven door dennenbomen, eucalyptusbomen en olijfbomen. Prachtig!  Lefkes is in de 15e eeuw opgericht, in het dorp bevinden zich meerdere mooie kerken, sommigen uit de 17e eeuw. De bekendste kerk is de kerk van Agia Triada waar zeldzame byzantijnse iconen te zien zijn. De kerk is uit lokaal marmer gebouwd.

Video Lefkes - Paros

Paros Lefkes
Het dorp Lefkes op Paros

Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn het oorlogsmonument op het dorpsplein, de windmolens, het traditionele café, de weverij-ambachten in het dorp en de beeldhouwkunst ambacht.

Buiten het dorp zijn er diverse kloosters die bezocht mogen worden, zoals het klooster van Agios Ioannis Kaparos (17e eeuw) en het klooster van Agia Kyriaki. In het dorp zijn kamers te huur en er bevindt zich ook een hotel, Lefkes Village. In dit hotel is een volksmuseum waar allerlei voorwerpen te zien zijn uit het dagelijks leven van de inwoners van Lefkes.

Foto's Lefkes

Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 66 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 10 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros | Cycladen | Griekenland foto 31 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 21 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Lefkes»


Gemiddelde temperaturen Lefkes Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Lefkes?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Lefkes© De Griekse Gids 2000-2020