Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Marpissa - Eiland Paros

Marpissa Paros. Marpissa is een mooi Cycladisch dorp, het ligt op een lage heuvel in het oosten van Paros. Het ligt 16 kilometer van Parikia en 12 kilometer van Naoussa, vlakbij de badplaatsen Molos, Piso Livadi en Logaras. Het dorp bestaat uit witte huisjes, smalle steegjes, molens en een dorpsplein. In alle steegjes en bij alle huizen zie je bloempotten met kleurrijke bloemen. Het dorp wordt ontzettend goed verzorgd door de eigen inwoners. In het dorp, waar enkele taverna’s en cafés zijn, bevindt zich het sculptuur museum van Perantinos en aan het dorpsplein ligt het Volkenkundig Museum.

Vanaf Marpissa loopt er een wandelpad naar de top van de berg Kefala, waar het klooster van Agios Antonios zich bevindt. Het uitzicht vanaf hierboven is adembenemend.

Marpissa, een dorp in Cycladische stijl

Marpissa is een van de oudste dorpen op Paros. In het dorp zijn huizen die uit de 10e eeuw dateren en de kerk is zelfs in de 6e eeuw gebouwd. Volgens de Griekse mythologie was Marpissa de dochter van de god van de rivieren Evinos. Maar Marpissa werd door een zekere Ida ontvoerd, een held uit Etolia (het westen van het Griekse vasteland), die haar naar Messini bracht, op de Peloponnesos. Daar werd de God Apollo verliefd op haar en zo kwam het tot een confrontatie tussen Apollo en Ida. Oppergod Zeus kwam ertussen en vroeg aan Marpissa om een keuze te maken. Zij koos voor Ida omdat ze bang was door Apollo in de steek gelaten te worden, wanneer ze oud zou worden.

Ieder jaar worden in Marpissa in de maand augustus culturele activiteiten gehouden die meestal drie dagen duren. Tijdens deze dagen wordt het dorp in het zonnetje gezet met thema’s als architectuur, folklore en muziek.

Marpissa Paros
Marpissa - Paros

Foto's Paros - Paros in beeld

Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Lefkes Paros - Cycladen -  Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Naoussa Paros | Cycladen | Griekenland foto 42 - Foto van De Griekse Gids Santa Maria Paros Cycladen 7 - Foto van De Griekse Gids Kolimbithres (Kolymbithres) Paros | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Molos Paros | Cycladen | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 90 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros | Cycladen | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids Kastro in Chora op Antiparos 28 - Foto van De Griekse Gids Parikia Paros - Cycladen -  Foto 53 - Foto van De Griekse Gids Chora op Antiparos 22 - Foto van De Griekse Gids Soros beach op Antiparos 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Paros»


Gemiddelde temperaturen Marpissa Paros

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Paros: Waar ligt Marpissa?

Waar ligt Paros
De kaart / landkaart van Marpissa© De Griekse Gids 2000-2024