Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Daedalus ontwerper van het labyrint

Daedalos - Daedalus - ΔΑΙΔΑΛΟΣDaedalos - Daedalus

Daedalos of Daedalus was volgens de Griekse mythologie een groot uitvinder en architect. Daedalus ontwierp het beroemde labyrint, een paleis met zoveel ingewikkelde gangen dat iedereen erin verdwaalde, voor koning Minos op Kreta, Knossos. Daarin hield koning Minos de Minotaurus (een monster, half man en half stier) gevangen.

"Daedalus was de architect van het Labyrinth op Kreta."

Toen Theseus aankwam op Kreta met de opdracht de Minotaurus te doden, gaf Daedalus aanwijzingen aan Ariadne hoe zij de held kon helpen in en uit het labyrinth te komen.Toen Minos dit ontdekte werd hij zo boos dat hij Daedalus en zijn zoon Ikaros opsloot in het labyrint.

Om uit het labyrint en uit Kreta te ontsnappen maakte Daedalus voor zichzelf en voor zijn zoon vleugels van veren en was. Ze vlogen weg over zee, maar Ikaros vloog te dicht bij de zon. De was van zijn vleugels smolt en hij stortte in de zee, die sindsdien Ikarische zee wordt genoemd.

Ikaros en Daedalos
Ikaros en Daedalos in Agia Galini, Kreta.
Mythologie
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024