Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


Tantalus koning van Phyrgie

Tantalus - ΤΑΝΤΑΛΟΣ Tantalus

Tantalus, was volgens de Griekse mythologie de koning van Phyrgie en een van de zwaarst gestraften in Hades. (de Onderwereld)

 

Tantalus was veroordeeld tot eeuwige dorst en honger. Hoewel hij zich bijna helemaal in het water bevond, trok het water zich terug zodra hij ervan probeerde te drinken. Als hij zijn arm uitstrekte om een vrucht te plukken van de takken die voor hem hingen, weken zij uiteen. Op deze manier werd hij door de goden gestraft voor zijn hoogmoedigheid. Hij had namelijk een goddelijk geheim bekend gemaakt aan de mensen. Hij had ook de godendrank Ambrozijn (als je deze drank zou drinken werd je onsterfelijk) en Nektar gestolen van de goden om aan zijn aardse vrienden te geven.

 

Volgens een andere mythe had Tantalus, om zich geliefd te maken bij de goden, zijn eigen zoon geofferd en deze als maaltijd aan hen voorgezet. Als men iets erg graag wil, maar het niet kan krijgen, noemt men dat nog steeds een Tantaluskwelling, daar Tantalus zoveel geleden had in de onderwereld.
Mythologie
Nieuwsbrief Griekenland De interactieve kaart van Griekenland Griekenland tijdschrift magazine
© De Griekse Gids 2000-2024