Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Aigiali

Aigiali - Eiland Amorgos

Aigiali (Egiali). Aegiali ligt in het noordoosten van het Griekse eiland Amorgos, in de gelijknamige baai. Het dorpje aan de haven noemt men Ormos Aigiali. Hier bevinden zich meerdere mooie stranden en de op één na grootste haven van het eiland. Ormos Aigiali is samen met Katapola, het meest toeristische dorpje op het eiland. Bij het strand zijn de ruïnes van Oude Romeinse baden te zien. Aan het strand van Ormos bevindt zich de camping van het eiland, die in de zomer druk bezocht wordt. Hier is volgens de meeste toeristen het mooiste strand van het eiland, Psili Ammos. Een ander leuk strand nabij, is het strand Levrossos. In Ormos Aigiali zijn heel veel leuke zaken, vooral restaurants, cafeetjes en terrasjes..

Op de heuvels rond de baai van Aigiali, liggen de typisch Cycladische dorpen Tholaria, Langada en Potamos. Vanaf deze dorpen heb je een mooi uitzicht over de baai en de zee en bij alle dorpen zijn goede restaurants. Het is meer dan de moeite waard om door de steegjes van Tholaria te wandelen want hier zijn ontzettend veel leuke cafeetjes en restaurants. Er zijn ook diverse musea. Hetzelfde geldt ook voor Langada, het is erg leuk om naar Langada te rijden en vanaf daar van het prachtige panorama uitzicht te genieten. Langada ligt op de hellingen van een steile berg, maar is gemakkelijk met auto of brommer bereikbaar, hetzelfde geldt voor de dorpen Tholária en Potamós. Vanaf het dorpje Potamos heb je uitzicht over het eilandje Nikouria.

De belangrijkste bezienswaardigheid bij Aigiali is de antieke Akropolis op de heuvel genaamd ‘Vigla’ bij Tholaria. Interessant is de kerk van Agias Triada die tegen een rots is gebouwd en oorspronkelijk als vesting gebruikt werd ter bescherming tegen de aanvallen van piraten. Interessant in de regio, zijn de kerk van Panochoriani, het verlaten dorp Stroumpos en de kloof van Araklos.

Een evenement dat in Tholaria wordt gevierd is op 1 juli het feest van Agioi Anargiri. Het feest gaat gepaard met eten, drinken, traditionele muziek en dans.

Foto's Aigiali

Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 371 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 357 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 321 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 310 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 363 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 378 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 316 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 328 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 361 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 377 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 375 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 330 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Aigiali»


Gemiddelde temperaturen Aigiali Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Aigiali?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Aigiali© De Griekse Gids 2000-2020