Aigiali (Amorgos)

Aigiali (Egiali). Aegiali ligt in het noordoosten van het Griekse eiland Amorgos, in de gelijknamige baai. Het dorpje aan de haven noemt men Ormos Aigiali. Hier bevinden zich meerdere mooie stranden en de op één na grootste haven van het eiland. Ormos Aigiali is samen met Katapola, het meest toeristische dorpje op het eiland. Bij het strand zijn de ruïnes van Oude Romeinse baden te zien. Aan het strand van Ormos bevindt zich de camping van het eiland, die in de zomer druk bezocht wordt. Hier is volgens de meeste toeristen het mooiste strand van het eiland, Psili Ammos. Een ander leuk strand nabij, is het strand Levrossos. In Ormos Aigiali zijn heel veel leuke zaken, vooral restaurants, cafeetjes en terrasjes..

Op de heuvels rond de baai van Aigiali, liggen de typisch Cycladische dorpen Tholaria, Langada en Potamos. Vanaf deze dorpen heb je een mooi uitzicht over de baai en de zee en bij alle dorpen zijn goede restaurants. Het is meer dan de moeite waard om door de steegjes van Tholaria te wandelen want hier zijn ontzettend veel leuke cafeetjes en restaurants. Er zijn ook diverse musea. Hetzelfde geldt ook voor Langada, het is erg leuk om naar Langada te rijden en vanaf daar van het prachtige panorama uitzicht te genieten. Langada ligt op de hellingen van een steile berg, maar is gemakkelijk met auto of brommer bereikbaar, hetzelfde geldt voor de dorpen Tholária en Potamós. Vanaf het dorpje Potamos heb je uitzicht over het eilandje Nikouria.

De belangrijkste bezienswaardigheid bij Aigiali is de antieke Akropolis op de heuvel genaamd ‘Vigla’ bij Tholaria. Interessant is de kerk van Agias Triada die tegen een rots is gebouwd en oorspronkelijk als vesting gebruikt werd ter bescherming tegen de aanvallen van piraten. Interessant in de regio, zijn de kerk van Panochoriani, het verlaten dorp Stroumpos en de kloof van Araklos.

Een evenement dat in Tholaria wordt gevierd is op 1 juli het feest van Agioi Anargiri. Het feest gaat gepaard met eten, drinken, traditionele muziek en dans.

Foto's Aigiali - Aigiali in beeld

Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 378 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 325 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 360 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 367 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 327 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 373 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 270 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 273 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 271 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 324 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 359 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 309 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Aigiali»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Aigiali?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Aigiali


Amorgos vakanties

Vigla Hotel

Bekijken

Vigla Hotel
Amorgos
Tholaria
Aegialis Hotel

Bekijken

Aegialis Hotel
Amorgos
Aigiali
Eilandhoppen Amorgos-Naxos

Bekijken

Eilandhoppen Amorgos-Naxos
Amorgos
Eilandhoppen
Lakki Village

Bekijken

Lakki Village
Amorgos
Aegiali
© De Griekse Gids 2000-2020