Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Aigiali

Aigiali - Eiland Amorgos

Aigiali (Aegiali) Amorgos. Aegiali ligt in het noordoosten van het Griekse eiland Amorgos, in de gelijknamige baai. Het dorpje aan de haven noemt men Ormos Aigiali. Hier bevinden zich meerdere mooie stranden en de op één na grootste haven van het eiland. Ormos Aigiali is samen met het dorp Katapola, het meest toeristische dorpje op het eiland.

Aigiali (Aegiali), mooi Cycladisch dorp in een prachtige baai

Bij het strand zijn de ruïnes van Oude Romeinse baden te zien. Aan het strand van Ormos bevindt zich de camping van het eiland, die in de zomer druk bezocht wordt. Hier is volgens de meeste toeristen het mooiste strand van het eiland, Psili Ammos. Een ander leuk strand vlakbij is het strand Levrossos. In Ormos Aigiali zijn heel veel leuke zaken, vooral restaurants, cafeetjes en terrasjes.

Aigiali Amorgos (Aegiali)
De baai van Aigiali (Aegiali)

Op de heuvels rond de baai van Aigiali, liggen de typisch Cycladische dorpen Tholaria (Tholária), Langada (Lagada) en Potamos (Potamós). Vanaf deze dorpen heb je een mooi uitzicht over de baai en de zee en bij alle dorpen zijn goede restaurants. Het is meer dan de moeite waard om door de steegjes van Tholaria te wandelen want hier zijn ontzettend veel leuke cafeetjes en restaurants. Er zijn ook diverse musea. Hetzelfde geldt ook voor Langada. Het is erg leuk om naar Langada te rijden en vanaf daar van het prachtige panorama uitzicht te genieten. Langada ligt op de hellingen van een steile berg, maar is gemakkelijk met de auto of scooter te bereiken, hetzelfde geldt voor de dorpen Tholária en Potamós. Vanaf het dorpje Potamós heb je uitzicht over het eilandje Nikouria.

Vakantie Aigiali boeken

Een vakantie naar Aigiali kun je bij Griekse Gids Reizen boeken. De reis naar Amorgos kan via Mykonos, Santorini en Athene. Een luxe hotel in de baai van Aegiali is Aegialis hotel.

Foto's Aigiali

Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 317 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 326 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 323 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 369 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 379 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 320 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 361 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 310 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 359 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 322 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 312 - Foto van De Griekse Gids Aigiali Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen  foto 330 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Aigiali»

Bezienswaardigheden, informatie Aigiali

De belangrijkste bezienswaardigheid bij Aigiali is de antieke Akropolis op de heuvel genaamd ‘Vigla’ bij Tholaria. Interessant is de kerk van Agias Triada die tegen een rots is gebouwd en oorspronkelijk als vesting gebruikt werd ter bescherming tegen de aanvallen van piraten. Interessant in de regio zijn de kerk van Panochoriani, het verlaten dorp Stroumpos en de kloof van Araklos. Een evenement dat in Tholaria wordt gevierd is op 1 juli het feest van Agioi Anargiri. Het feest gaat gepaard met eten, drinken, traditionele muziek en dans.

Stranden bij Aigiali (Aegiali)

In Aegiali, afgezien van het strand bij het dorp zelf (zie foto hierboven), zijn er de nabijgelegen stranden van Mikri Glyfada, Agios Pavlos en Nikouria, gelegen op het gelijknamige eiland. Iets verder ligt het strand van Levrosos. Moeilijk toegankelijke stranden zijn Chalara, Chochlakas of Psili Ammos. Naar deze stranden kun je wandelen of met een boot varen.


Gemiddelde temperaturen Aigiali Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Aigiali?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Aigiali© De Griekse Gids 2000-2024