Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Langada

Langada - Eiland Amorgos

Langada is een  dorp op het eiland Amorgos, dat ongeveer 3 kilometer van  de haven van Aigiali ligt. De auto kun je aan de rand van het dorp parkeren, er zijn twee grote parkeerplaatsen, eentje voor en eentje achter het dorp. Het is een traditioneel dorp met witte huisjes en geplaveide smalle steegjes. Op het grote dorpsplein zijn de meeste tavernes en cafés.

De huizen zijn in Cycladische stijl gebouwd en hebben platte daken, blauwe deuren en vensters. Het dorp is rondom de hellingen van een heuvel gebouwd en vanaf hier heb je een prachtig panorama uitzicht naar Aigiali, de zee en het eiland Nikouria. In Langada zijn hotels en er zijn kamers te huur. Verder zijn er in het dorp allerlei tavernes en winkeltjes.

Wanneer je het dorp vanuit Aigiali nadert, zie je aan de rechterkant tegen de steile wanden van een rots een kerk. Deze kerk van Agia Triada diende in de middeleeuwen als uitkijkpost en zo werden de vijanden op tijd gesignaleerd.

Foto's Langada

Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 347 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 337 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 342 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 334 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 305 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 306 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 344 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 336 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 307 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 351 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 341 - Foto van De Griekse Gids Langada Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 352 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Langada»


Gemiddelde temperaturen Langada Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Langada?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Langada© De Griekse Gids 2000-2024