Tholaria (Amorgos)

Tholaria is een bergdorp op eiland Amorgos, twee kilometer vanaf de haven van Aigiali. Het dorp bestaat uit mooie, witte huisjes in Cycladische bouwstijl. Hier zie je de typisch blauwe deuren en vensters die je ook op andere eilanden in de Cycladen tegenkomt.

Een wandelingen door de smalle steegjes is een aanrader. Het uitzicht vanaf hierboven naar de baai van Aigiali is erg mooi. In het dorp is een hotel en er zijn kamers te huur. De meeste inwoners zijn landbouwers en het product dat ze hier veel verbouwen is fava (split erwten). Omdat de landbouwgrond op hellingen is, hebben de eilandbewoners in de loop der jaren vruchtbare vlakke percelen gemaakt door deze te ommuren met stenen. Die landbouwpercelen zie je nu veel op de berghellingen van het eiland, onder elkaar.

In Tholaria zijn veel leuke tavernes, cafetaria’s en cafés, je zult verbaasd zijn. ’s Avonds is het in de zomer heel erg druk. Tegenover Tholaria bevindt zich de heuvel Vigla. Hier zijn de ruïnes te zien van het antieke Aigiali, één van de drie stadstaten uit de oudheid op Amorgos.

Foto's Tholaria - Tholaria in beeld

Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 303 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 301 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 282 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 286 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 278 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 294 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 288 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 274 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 297 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 284 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 289 - Foto van De Griekse Gids Tholaria Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 287 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Tholaria»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Tholaria?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Tholaria


Amorgos vakanties

Vigla Hotel

Bekijken

Vigla Hotel
Amorgos
Tholaria
Aegialis Hotel

Bekijken

Aegialis Hotel
Amorgos
Aigiali
© De Griekse Gids 2000-2019