Amorgos stad (Amorgos)

Amorgos stad of Chora. Amorgos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Amorgos. Het ligt centraal op het eiland, rond een hoge rots waar het Venetiaanse kasteel zich bevindt. Dit kasteel is destijds gebouwd ter bescherming tegen de piraten. De inwoners hebben destijds het dorp op een plek gebouwd die vanaf de zee niet gezien kon worden. In de middeleeuwen noemden men de stad, Kastro (Kasteel).

Chora, Amorgos stad dus, ligt 5 kilometer ten oosten van de haven van Katapola. De route vanaf Katapola naar Amorgos stad is schitterend. Het is een typisch Cycladisch stadje of beter gezegd, Cycladisch dorp, want zo groot is het niet, met 400 vaste inwoners. In het dorp, dat op de hellingen van een heuvel is gebouwd, zie je de typische, witte huisjes en windmolens. Er zijn twee dorpspleinen en veel smalle steegjes. In ‘Chora’, zo noemen de Grieken zelf hun dorp, zijn allerlei traditionele taverna’s, cafés en bars.

In en bij Amorgos stad zijn veel Byzantijnse kapelletjes en kerken, zoals die van Kera Leousa onder het kasteel. Op de hoogste punten op de heuvel ten zuiden van Chora zijn meerdere windmolens te zien. De moeite waard is de toren van Gavras, dat is een traditioneel herenhuis uit de 18e eeuw, dat tegenwoordig een museum is geworden.

Foto's Amorgos stad - Amorgos stad in beeld

Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 211 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 236 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 241 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 464 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 456 - Foto van De Griekse Gids chora van Amorgos - Foto van Geert Verbruggen Amorgos cafe (Foto: de heer Strikjes) - Foto van strikjes Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 45 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 459 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 48 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 60 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 210 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Amorgos stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Video Chora - Amorgos Stad

Amorgos Stad - Edited by - Sem Eissens - De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Amorgos stad?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Amorgos stad


Amorgos vakanties

Vigla Hotel

Bekijken

Vigla Hotel
Amorgos
Tholaria
Vigla Hotel

Bekijken

Vigla Hotel
Amorgos
Tholaria
Aegialis Hotel

Bekijken

Aegialis Hotel
Amorgos
Aigiali
Aegialis Hotel

Bekijken

Aegialis Hotel
Amorgos
Aigiali
© De Griekse Gids 2000-2019