Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Amorgos stad


Amorgos stad - Amorgos (Griekenland)

Amorgos stad of Chora. Amorgos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Amorgos. Het ligt centraal op het eiland, rond een hoge rots waar het Venetiaanse kasteel zich bevindt. Dit kasteel is destijds gebouwd ter bescherming tegen de piraten. De inwoners hebben destijds het dorp op een plek gebouwd die vanaf de zee niet gezien kon worden. In de middeleeuwen noemden men de stad, Kastro (Kasteel).

Chora, Amorgos stad dus, ligt 5 kilometer ten oosten van de haven van Katapola. De route vanaf Katapola naar Amorgos stad is schitterend. Het is een typisch Cycladisch stadje of beter gezegd, Cycladisch dorp, want zo groot is het niet, met 400 vaste inwoners. In het dorp, dat op de hellingen van een heuvel is gebouwd, zie je de typische, witte huisjes en windmolens. Er zijn twee dorpspleinen en veel smalle steegjes. In ‘Chora’, zo noemen de Grieken zelf hun dorp, zijn allerlei traditionele taverna’s, cafés en bars.

In en bij Amorgos stad zijn veel Byzantijnse kapelletjes en kerken, zoals die van Kera Leousa onder het kasteel. Op de hoogste punten op de heuvel ten zuiden van Chora zijn meerdere windmolens te zien. De moeite waard is de toren van Gavras, dat is een traditioneel herenhuis uit de 18e eeuw, dat tegenwoordig een museum is geworden.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Amorgos stad - Amorgos stad in beeld

Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 206 - Foto van De Griekse Gids Molens Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 200 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 223 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 214 - Foto van De Griekse Gids Molens Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 199 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 221 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 462 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 229 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 226 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 239 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Amorgos stad»

Video Chora - Amorgos Stad

Amorgos Stad - Edited by - Sem Eissens - De Griekse Gids

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Amorgos stad
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Amorgos: Waar ligt Amorgos stad?

Uitstapjes / Trips vanaf Amorgos stad
De kaart / landkaart van Amorgos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Amorgos stad Amorgos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Amorgos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Amorgos.

Kaart landkaart AmorgosChora - Amorgos stad Agia Anna Amorgos Agios Pavlos Amorgos Aigiali Amorgos Klooster Chozoviotissa Amorgos Potamos Amorgos Katapola Amorgos Tholaria Amorgos Langada Amorgos Arkesini Amorgos Kalotaritissa
Uitstapjes vanaf Amorgos stad - Klik op de kaart van Amorgos (©De Griekse Gids)