Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Amorgos stad

Amorgos stad - Eiland Amorgos

Amorgos stad of Chora. Amorgos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Amorgos. Het ligt centraal op het eiland, rond een hoge rots waar het Venetiaanse kasteel zich bevindt. Dit kasteel is destijds gebouwd ter bescherming tegen de piraten. De inwoners hebben destijds het dorp op een plek gebouwd die vanaf de zee niet gezien kon worden. In de middeleeuwen noemde men de stad Kastro (Kasteel).

Schiderachtig dorpje met typische witte huisjes en windmolens

Chora, Amorgos stad dus, ligt 5 kilometer ten oosten van de haven van Katapola. De route vanaf Katapola naar Amorgos stad is schitterend. Het is een typisch Cycladisch stadje of beter gezegd, Cycladisch dorp, want zo groot is het niet, met 400 vaste inwoners. In het dorp, dat op de hellingen van een heuvel is gebouwd, zie je de typische witte huisjes en windmolens. Er zijn twee dorpspleinen en veel smalle steegjes. In ‘Chora’, zo noemen de Grieken zelf hun dorp, zijn allerlei traditionele taverna’s, cafés en bars.

Amorgos stad  - Chora
Het schilderachtige stadje van het eiland - Amorgos stad - Chora

Video Chora - Amorgos Stad

 

Amorgos Stad - Chora - Edited by - Sem Eissens - De Griekse Gids

In en bij Amorgos stad zijn veel Byzantijnse kapelletjes en kerken, zoals die van Kera Leousa onder het kasteel. Op de hoogste punten op de heuvel ten zuiden van Chora zijn meerdere windmolens te zien. De moeite waard is de toren van Gavras, dat is een traditioneel herenhuis uit de 18e eeuw, dat tegenwoordig een museum is.

Foto's Amorgos stad

Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 224 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 460 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 216 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 61 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 49 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 51 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 459 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 223 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 202 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 241 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 240 - Foto van De Griekse Gids Amorgos stad (Chora) - Eiland Amorgos - Cycladen foto 386 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Amorgos stad»

Chora Amorgos: bezienswaardigheden en tips

  • Het kasteel met de muur met kantelen dat in de 13e eeuw werd gebouwd door Jeremiah Gyzis ter bescherming van Amorgos. Bij de ingang zie je de kapel van Agios Georgios. Het uitzicht vanaf de top van het fort is prachtig.
  • In het centrum van Chora bevindt zich De toren van Gavras, een 16e-eeuws gebouw met Venetiaanse architectuur. Tegenwoordig wordt het als museum gebruikt en je kunt hier vondsten van opgravingen die op Amorgos zijn gedaan bezichtigen.Ook zijn er oude sculpturen en inscripties te zien.
  • De Byzantijnse kerken zoals Kera-Leoussis, met het prachtige beeld van de Maagd Maria. Andere kerken zijn o.a. de kerken van Agios Thalalaios, Agios Thomas, Stavros, de Metropole, de Agioi Pantes en de dubbele kerk Metamorfosis-Agiou Stefanou
  • De eerste middelbare school gesticht in Griekenland na de revolutie, de bouw werd door het heilige klooster van Chozoviotissa gefinancierd.
  • De Kato lakkos, een middeleeuws waterreservoir dat werd gebruikt om Chora te irrigeren.
  • De ruïnes van de Hellenistische toren, in het noorden van Chora, in het gebied Terlaki.

Gemiddelde temperaturen Amorgos stad Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Amorgos stad?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Amorgos stad© De Griekse Gids 2000-2024