Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kalotaritissa

Kalotaritissa - Eiland Amorgos

Kalotaritissa is een agrarisch gebied in het zuidwesten van het eiland Amorgos. Een echt dorp zal je hier niet tegenkomen, wel een aantal gehuchten (Kalotaritissa, Kalofana). In dit gebied zijn twee belangrijke baaien. In de eerste baai ligt het mooie strand van Kalotaritissa dat zich in het meest westelijke punt van Amorgos bevindt. Het strand ligt in een gesloten baai en is daardoor tegen golven en winden beschermd. Aan het strand zijn parasols en ligbedden beschikbaar en in het hoogseizoen is er een kiosk waar dranken en snacks verkocht worden.

Kalotaritissa baai Amorgos
De baai van Kalotaritissa met rechts het eiland Gramvousa

Een kilometer daarvoor ligt de beroemde baai met het scheepswrak (Navagio) van Amorgos. Overal in Griekenland kom je scheepswrakken tegen die als toeristische trekpleisters functioneren. Zo ook dus op het eiland Amorgos.

Aan de andere kant van de baai van van Kalotaritissa bevindt zich het kleine eiland Gramvousa waar mooie stranden zijn. Tijdens de zomermaanden varen er dagelijks bootjes vanuit Kalotaritissa hiernaartoe.

Foto's Kalotaritissa

Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 187 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 164 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 174 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 178 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 191 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 183 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 168 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 186 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 188 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 169 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 194 - Foto van De Griekse Gids Kalotaritissa Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 196 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kalotaritissa»

Het scheepwrak bij Kalotaritissa

Het scheepswrak dat in het zuidwesten van Amorgos in de buurt van Kalotaritissa ligt is van het schip "Olympia".  Het halfgezonken schip ligt hier sinds februari 1980. De schipper kwam door de harde wind in de problemen en probeerde het anker uit te werpen, helaas zonder succes. Het schip kwam tegen de rotsen en sindsdien bevindt het zich nog steeds in hetzelfde baaitje, tegen de kust aan. Het scheepswrak ligt in de baai van Liveros. Het schip is gestrand toen het van Cyprus cement naar Piraeus vervoerde.

Kalotaritissa Sceepswrak
Scheepswrak Kalotaritissa


Gemiddelde temperaturen Kalotaritissa Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Kalotaritissa?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Kalotaritissa© De Griekse Gids 2000-2024