Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Katapola

Katapola - Eiland Amorgos

Katapola. Katapola is een van de grootste, natuurlijke havens van de Egeïsche zee en de belangrijkste haven van het eiland Amorgos. Het is een grote, gesloten baai waar drie dorpen liggen op de hellingen van lage heuvels, de dorpen Katapola, Rachidi en Xilokeratidi. Katapola is een traditioneel, typisch Cycladen-dorp. In Katapola zijn veel leuke taverna’s en cafeetjes. Daarnaast zijn er hotels, appartementen en een camping. In de zomer is het hier erg levendig en is er een druk nachtleven.

Deze streek is sinds 6000 jaar bewoond en heeft een zeer rijke geschiedenis. Hier bevond zich de oude stad Minoa, een van de drie antieke steden van Amorgos die door Kretenzers was gesticht. Je kunt vanaf Katapola de berg naar boven bewandelen, binnen 25 minuten ben je bij MInoa, het uitzicht vanaf hier is waanzinnig mooi.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de oudchristelijke basiliek van de Evangelsitria-kerk die gebouwd is bovenop de plek waar de antieke tempel van Apollon zich bevond, de Panagia Katapoliani kerk en de diverse Byzantijnse kapelletjes.

In de baai van Katapoliani liggen allerlei stranden die te voet of met de boot bereikbaar zijn (Martezi, Plakes, Kato Akrotiri). Mooie stranden liggen ook buiten de baai, dat zijn de stranden van Agioi saranta en Finikes.

Tip: Een erg goed restaurant is het restaurant Akrogiali. Hier zijn voor weinig geld, fantastische visgerechten verkrijgbaar.

Foto's Katapola

Xilokeratidi Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 390 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 533 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 587 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 520 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 583 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 433 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 443 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 436 - Foto van De Griekse Gids Panorama Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 64 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen Griekenland foto 404 - Foto van De Griekse Gids Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 514 - Foto van De Griekse Gids Minoa Katapola Amorgos - Eiland Amorgos - Cycladen foto 434 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Katapola»


Gemiddelde temperaturen Katapola Amorgos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Amorgos: Waar ligt Katapola?

Waar ligt Amorgos
De kaart / landkaart van Katapola© De Griekse Gids 2000-2020