Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agrinio

Agrinio - Regio Etoloakarnania

Agrinio. De stad Agrinio is de grootste stad van het Griekse departement Etoloakarnania. Deze gemeente heeft bijna 100.000 inwoners, hier woont dus ongeveer 40% van de bevolking van het departement. Agrinio is het belangrijkste handels- en economisch centrum van de hele regio. Agrinio stelde in het begin van vorige eeuw niet zo veel voor. Pas na de komt van de Griekse vluchtelingen uit Turkije rond het jaar 1920, is het zich heel snel gaan ontwikkelen. De afgelopen decennia zijn er veel nieuwe inwoners bij gekomen, vooral uit de departementen Evritania en Epirus maar ook uit andere streken dichterbij.

Agrinio staat in heel Griekenland bekend om de productie van tabak en olijfolie. De stad ligt 35 km ten noorden van Messolongi en is een belangrijk tabak producerend centrum. Agrinio heeft goede faciliteiten voor toeristen. Het archeologisch museum, de Papastratios bibliotheek en het graf van Agios Christoforos op de heuvel met een panoramisch uitzicht zijn enkele plaatsen die het waard zijn te gaan bekijken.

Een andere stop die we kunnen aanraden is die bij Angelokastro met het Byzantijnse klooster van de Pantkrator, de ruïnes van een Byzantijns fort bij Megali Chora (4 km NW), de Klissoura kloof met het klooster van Agia Eleoussa en het charmante landschap rond de Acheloos dam. Ten oosten van Agrinio langs het meer van Trichonida kom je bij het dorpje Thermo, bij de ruïnes van antiek Thermo, waar een interessant museum gevestigd is.

Foto's Agrinio

Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Route Messolongi - Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Route Agrinio - Amfilochia - Departement Etoloakarnania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Agrinio - Departement Etoloakarnania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agrinio»


Gemiddelde temperaturen Agrinio Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Agrinio?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Agrinio© De Griekse Gids 2000-2024