Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Astakos

Astakos - Regio Etoloakarnania

Astakos. Astakos, betekent letterlijk 'kreeft', is een kustplaats in het westen van het departement Etoloakarnania. Het ligt in een diepe baai, op de hellingen van de berg Veloutsa, naast een vruchtbare vlakte, 85 km van de stad Preveza en 58 km van Agrinio. Het is een levendig stadje waar een haven is. Aan de haven zijn leuke tavernes en cafés. Vanaf de haven vertrekken bootjes naar o.a. Ithaki en Kefalonia. Naast de haven bevindt zich het strand van Astakos. De inwoners van het stadje houden zich met visserij en de landbouw bezig. In dit gebied worden ook goede wijnen geproduceerd.

Astakos staat bekend om zijn maritieme traditie en rijke historie, het gebied wordt sinds de oudheid bewoond. In het noordwesten van Astakos bevindt zich het antieke stadje in het gebied Kasta Gavras waar de Akropolis en de tempel van Zeus Karaos te zien zijn, daterend uit de 4e eeuw voor Christus. Hier vlakbij ligt ook het middeleeuwse kasteel van Dragamestos. Een belangrijke bezienswaardigheid in het stadje zijn de vele mooie traditionele herenhuizen. Ook het Agrabelou Volkenkundig Museum is erg interessant.

Aan het begin van de baai liggen de Echinades eilandjes. Hier heeft in het jaar 1571 de zeeslag van Nafpaktos (Slag bij Lepanto) plaatsgevonden. Dat klinkt eigenlijk onlogisch want Nafpaktos ligt 98 km verder. Indertijd werd de hele baai dat nu de golf van Patras heet, de baai van Lepanto genoemd. Lepanto was toen de naam van het huidige Nafpaktos.

Foto's Astakos

Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Astakos - Departement Etoloakarnania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Astakos»


Gemiddelde temperaturen Astakos Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Astakos?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Astakos© De Griekse Gids 2000-2024