Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Vonitsa

Vonitsa - Regio Etoloakarnania

Vonitsa. Vonitsa is een leuk stadje op het Griekse vasteland, in het departement Etoloakarnania. Het ligt aan de zuidelijke kust van de golf van Amvrakikos, 10 kilometer ten oosten van Aktion, de internationale luchthaven van Preveza (Parga) en Lefkas. Met andere woorden, vanaf Vonitsa ben je binnen 20 minuten in Lefkas stad en Preveza stad. Binnen 60 minuten ben je in Parga.

Vonitsa is erg gezellig en wordt door velen beschouwd als de poort naar de Amvrakikos baai. In het stadje, bij het water, zijn veel leuke restaurants en cafés zijn. Er is een leuke haven waar vissersboten en zeilboten aanmeren. Ten oosten van de stad ligt het zand-kiezelstrand waar door de gemeente parasols aan het strand zijn geplaatst. Het gebied waar Vonitsa ligt, is een gebied dat iets van het Gardameer heeft. Heel veel groen, bergen en heuvels eromheen.

In Vonitsa, dat in de 7e eeuw voor Christus door Korintiërs is gesticht, bevindt zich een mooie fort.  De oorspronkelijke naam van het stadje was ‘Anaktorio’. Aan de ene kant van het fort bevindt zich het stadje, aan de andere kant een bos. Het kasteel is door de Venetianen bovenop de ruïnes van een ouder kasteel uit de Byzantijnse tijd gebouwd.

Ten oosten van het stadje ligt het eilandje Koukouvitsa. Je kunt naar dit eilandje wandelen want er is een stenen brug aangelegd om naar het eilandje te kunnen lopen. In de zomermaanden worden hier concerten en theatervoorstellingen gegeven.

Foto's Vonitsa

Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Vonitsa - Departement Etoloakarnania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Vonitsa»

Het kasteel van Vonitsa

Het kasteel van Vonitsa, gelegen op een heuvel boven de stad aan de zuidkant van de Golf van Amvrakikos, werd in de 11e eeuw (rond 1070) gebouwd door de Venetianen tijdens het bewind van de Byzantijnse Komnenos-dynastie. De forten van Vonitsa en Nafpaktos waren voor de Venetianen van strategisch belang voor hun economische en militaire activiteiten in de Ionische Zee. Het kasteel, gelegen op een rotsachtige heuvel op 60 meter boven zeeniveau, behoudt het grootste deel van de versterkingen en constructies die door Venetiaanse ingenieurs zijn ontworpen bovenop de oude Byzantijnse ruïnes. Het kasteel, met een elliptisch-vormig ontwerp dat de vorm van het terrein volgt, beslaat ongeveer 80.000 vierkante meter en bestaat uit vier versterkte zones, waarvan de hoogste de acropolis van het kasteel vormt.

Luchtvideo Vonitsa (Drone 4K)

Video Vonitsa © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Vonitsa Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Vonitsa?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Vonitsa© De Griekse Gids 2000-2024