Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Paleros

Paleros - Regio Etoloakarnania

Paleros. Paleros is een badplaats in het westen van het Griekse departement Etoloakarnania, het ligt aan de Ionische zeekust, precies tegenover het eiland Lefkas. Het stadje ligt op het Griekse vasteland, 30 kilometer ten zuiden van het vliegveld Aktion. Aktion is het vliegveld waar toeristen aankomen die als bestemming Epirus en Lefkas hebben.

In Paleros wonen ongeveer 2500 inwoners. Het gebied rond Paleros is erg afwisselend, er zijn bergen en vlaktes, meren en bossen. De hoogste berg is hier Sereka die 1171 meter hoog is. In het stadje is er een jachthaven en op het centrale plein zijn allerlei restaurants, bars en cafetaria’s zijn. Vooral in de zomer is het daar erg gezellig. Erg populair is de taverna van mevrouw Anna, een Griekse die in Australië heeft gewoond en nu de taverne, samen met haar kinderen en kleinkinderen runt. In de zomermaanden worden hier ook allerlei activiteiten gehouden zoals tentoonstellingen en concerten. Bij de haven is er een klein zand-kiezelstrand maar het grootste strand ligt net buiten het stadje. Op deze stranden zijn allerlei watersporten mogelijk.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is hier Oud-Paleros dat hoog op de bergen net buiten Paleros ligt en waar in de oudheid meer dan 10.000 mensen leefden. Paleros is economisch gezien, door de veehouderij, een van de meest welvarende streken van het Griekse vasteland. In dit gebied hebben veehouders veel schapen, geiten en koeien en wordt vlees en melk verhandeld. Door de economische crisis de afgelopen jaren, hebben veel jongeren zich de afgelopen jaren op de landbouw en de veehouderij gericht.

 

Foto's Paleros

Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Paleros - Departement Etoloakarnania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Paleros»


Gemiddelde temperaturen Paleros Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Paleros?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Paleros© De Griekse Gids 2000-2024