Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Aktion - Regio Etoloakarnania

Aktion.Aktion, ook wel Pounda genoemd, is vooral bekend vanwege het vliegveld dat zich hier bevindt, hier komen toeristen meestal aan die naar Lefkas of Parga op vakantie gaan. Aktion ligt in het departement Etoloakarnania, aan de golf van Amvrakikos, zes kilometer van de stad Preveza, twintig kilometer van Lefkas stad en 65 kilometer van Parga. Aktion is tevens de naam van de kaap aan de ingang van de golf van Amvrakikos op het schiereiland ‘Sterna’.

Hier bevindt zich de tunnel die Etoloakarnania met Epirus (Preveza) verbindt. Deze tunnel is 1500 meter lang en is een van de duurste verkeersbouwwerken ooit in Griekenland. Tot  2002 moest je het pontje vanaf het haventje van Aktion nemen om naar Preveza te kunnen gaan. Een andere optie was helemaal rond de Amvrakikos golf te rijden maar gezien de lange afstand (meer dan 150 km) was dat geen al te beste optie.

De zee bij Aktion staat bekend om de viskwekerij. Het is een gebied met veel lagunes en meren, het is een belangrijk watergebied waar vele soorten vogels komen.

In de oudheid was Aktion een belangrijke handelshaven van de antieke stad Anaktorio (Vonitsa), hier bevond zich het Heilgdom van de God Apollo. In de zee bij Aktion vond in het jaar 31 v.Chr. de slag bij Actium (Aktion) plaats toen de vloot van Cleopatra tegen de vloot van Octavianus vocht. De vloot van Cleopatra verloor en de overgebleven schepen van haar keerden terug naar Egypte.

Foto's Aktion

Aktion - Departement Etoloakarnania -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Aktion - Departement Etoloakarnania -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Aktion - Departement Etoloakarnania -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Aktion - Departement Etoloakarnania -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Aktion - Departement Etoloakarnania -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Aktion - Departement Etoloakarnania -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Aktion»


Gemiddelde temperaturen Aktion Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Aktion?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Aktion© De Griekse Gids 2000-2024