Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Messolongi

Messolongi - Regio Etoloakarnania

Messolongi (Messolonghi of Messologgi). Het westelijk deel van Centraal Griekenland wordt in beslag genomen door de prefectuur Etolokarnania en hier wordt de schoonheid van de zee met die van de de bergen gecombineerd.

De hoofdstad van deze prefectuur is Messolongi, de heilige stad van Griekenland (243 km van Athene – 49 km van Patras). De heroïsche uittocht van de "Vrije belegerden" was een duidelijk punt in de moderne geschiedenis en een bron van inspiratie voor dichters als Solomos en Lord Byron en andere geleerden. Iedere jaar wordt er tijdens de dag van Lazarus en op Palmzondag aan deze "Exodus" herinnerd. Messolongi is een mooie rustige stad met heel veel traditionele huizen. De architectuur is opvallend en een bezoek aan deze stad doet aan andere tijden denken. De stad werd gesticht in de 16e eeuw op drie eilanden aan de monding van de rivieren Acheloos en Evinos die later een rivier werden. De naam heeft de stad waarschijnlijk te danken aan de Italiaanse woorden messo (midden) en lagi (meren), met andere woorden een gebied dat door meren omgeven wordt.

Belangrijke bezienswaardigheden van de stad zijn o.a. de gelijknamige lagune, de tuin der helden en  het historisch museum.

Foto's Messolongi

Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Messolongi»

Het kasteel van Messolongi

Messolongi was al een belangrijke maritieme locatie voor de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog. De eerste verdedigingswerken, opgericht in 1821, waren echter provisorisch en niet bestand tegen vijandelijke aanvallen. Daarom kreeg de ingenieur Michalis Petrou Kokkinis in 1823 van Alexandros Mavrokordatos de opdracht om een steviger vestingwerk voor de stad te bouwen. Deze nieuwe verdedigingswerken hadden een lengte van bijna twee kilometer, met muren van 3,50 meter hoog. Er werden 23 bastions (dapia) gebouwd, vernoemd naar vrijheidsstrijders en filhellenen. Een 2,50 meter diepe gracht en een borstwering werden voor de muur gegraven, en 48 kanonnen werden op verschillende punten langs de muur geplaatst. Kokkinis zelf behoorde tot de slachtoffers tijdens de belegering van de stad.

Luchtvideo Messolongi (Ultra HD - 4K)

Dronevideo van de stad Messolongi in Etoloakarnania © De Griekse Gids

 


Gemiddelde temperaturen Messolongi Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Messolongi?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Messolongi© De Griekse Gids 2000-2024