Messolongi (Etoloakarnania)

Messolongi (Messolonghi of Messologgi). Het westelijk deel van Centraal Griekenland wordt in beslag genomen door de prefectuur Etolokarnania en hier wordt de schoonheid van de zee met die van de de bergen gecombineerd.

De hoofdstad van deze prefectuur is Messolongi, (243 km van Athene – 49 km van Patras ) de heilige stad van Griekenland. De heroïsche uittocht van de "Vrije belegerden" was een duidelijk punt in de moderne geschiedenis en een bron van inspiratie voor dichters als Solomos en Lord Byron en andere geleerden. Iedere jaar wordt tijdens de dag van Lazarus en op Palmzondag aan deze "Exodus" herinnerd. Messolongi is een mooie rustige stad met heel veel traditionele huizen. De architectuur is opvallend en een bezoek aan deze stad doet aan andere tijden denken. De stad werd gesticht in de zestiende eeuw op drie eilanden aan de monding van de Acheloos en Evinos rivieren die later werden verenigd. De naam heeft de stad waarschijnlijk te danken aan de Italiaanse woorden messo (midden) en lagi (meren), met andere woorden een gebied dat door meren omgeven wordt.

Belangrijke bezienswaardigheden van de stad zijn o.a. de gelijknamige lagune,  de tuin der helden en  het historisch museum.

Foto's Messolongi - Messolongi in beeld

Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Messolongi - Departement Etoloakarnania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Messolongi»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;


Luchtvideo Messolongi (Ultra HD - 4K)

Dronevideo van de stad Messolongi in Etoloakarnania (©De Griekse Gids)

 


Gemiddelde temperaturen Etoloakarnania

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Etoloakarnania: Waar ligt Messolongi?

Waar ligt Etoloakarnania
De kaart / landkaart van Messolongi


Etoloakarnania vakanties

Xenios Chalets (incl. auto)

Bekijken

Xenios Chalets (incl. auto)
Etoloakarnania
Orini Nafpaktia
Nafs Hotel (incl. auto)

Bekijken

Nafs Hotel (incl. auto)
Etoloakarnania
Nafpaktos
© De Griekse Gids 2000-2020