Ammouliani (Chalkidiki)

Ammouliani (Amouliani). Ammouliani, zo heet het kleine eilandje  in Chalkidiki Griekenland dat  tussen de schiereilanden van Sithonia en Agion Oros (Mount Athos) ligt en 2,5 kilometer vanaf de kust bij Tripiti en Ouranoupoli. Het eiland is iets groter dan 4 km² en is vooral bekend om de mooie zandstranden. Vandaar ook de naam Ammouliani, want “ammos” betekent in het Grieks “zand”.  Ammouliani is met de veerboot bereikbaar via de haventjes van Tripiti en Ouranoupoli. Bootjes varen zeer regelmatig heen en weer dus je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je eens een keer een boot mist. Het is een rustig eiland met aan de haven allerlei gezellige terrasjes. Hier kun je bootjes huren en zelf rond het eilandje varen en overal in eigen tempo “stops” maken. Bekende stranden zijn Alykes (hier bevindt zich ook een camping), Faka, Karagatsia, Megali Ammos en Agios Georgios. Ammouliani is een vlak eiland met een aantal lage heuvels dat ook nog eens behoorlijk groen is.

Tot 1925 was Ammouliani eigendom van het klooster Vatopedi van de Heilige Berg Athos. In 1925 werd het aan de Griekse vluchtelingen uit Turkije gegeven die uit de omgeving van Constantinopel (Istanbul) hier een nieuw leven wilden beginnen. Deze mensen brachten de cultuur en de gewoontes uit die streken mee naar hier en werden vooral vissers en landbouwers. In Ammouliani zijn allerlei hotels, appartementen, studio’s en andere accommodaties en op het eiland wonen ongeveer 600 vaste inwoners. Ammouliani is een eiland dat ideaal is voor gezinnen met kinderen en voor rustzoekers.

Foto's Ammouliani - Ammouliani in beeld

Ammouliani vanaf Ouranoupolis | Athos gebied Chalkidiki | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Drenia eilanden Ammouliani 003 | Athos gebied Chalkidiki | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Drenia eilanden Ammouliani 002 | Athos gebied Chalkidiki | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Drenia eilanden Ammouliani 004 | Athos gebied Chalkidiki | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Ammouliani vanaf Ouranoupolis gezien | Athos gebied Chalkidiki | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Drenia eilanden Ammouliani | Athos gebied Chalkidiki | Griekenland - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Ammouliani»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chalkidiki

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C


Chalkidiki: Waar ligt Ammouliani?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Ammouliani


Chalkidiki vakanties

Possidi Holidays Resort & Suites Hotel

Bekijken

Possidi Holidays Resort & Suites Hotel
Chalkidiki
Posidi
Sunny Villas & SPA

Bekijken

Sunny Villas & SPA
Chalkidiki
Chanioti
Fly & Drive Meteora - Chalkidiki

Bekijken

Fly & Drive Meteora - Chalkidiki
Chalkidiki
Elia
Acrotel Athena Pallas (incl. auto)

Bekijken

Acrotel Athena Pallas (incl. auto)
Chalkidiki
Elia beach
© De Griekse Gids 2000-2019