Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kavourotrypes

Kavourotrypes - Regio Chalkidiki

Kavourotrypes. De mooie stranden van Kavourotrypes liggen in het oosten van het schiereiland Sithonia in Chalkidiki. Deze stranden worden beschouwd als de mooiste van Chalkidiki en als een van de mooiste stranden van Griekenland. Kavourotrypes zijn meerdere kleine zandstranden in een rotsachtig landschap dat omgeven is door fraaie, groene heuvels met dennenbomen. De turquoise gekleurde zee is prachtig om naar te kijken, om van bovenaf te fotograferen en natuurlijk om erin te zwemmen. Het water is hier vrij ondiep.

Kavourotrypes, ook wel Portokali beach of Orange beach genoemd, ligt ongeveer 22 kilometer ten zuidwesten van Vourvourou en 6 kilometer ten noorden Sarti. Komend uit noordelijke richting verschijnen twee borden met daarop de namen Kavourotrypes en Portokali beach. Iets daarvoor staat een kiosk (rijdende kantina). Achter de kantina kun je de auto in het dennenbos parkeren. Als je daarna ongeveer honderd meter verder loopt, krijg je een adembenemend uitzicht voorgeschoteld. Dit kleine, beschutte strand ligt in een prachtige kleine baai. Om naar beneden naar dit strandje te lopen moet je wel goed ter been zijn, omdat het pad hiernaartoe niet al te best is. Na wat klim- en springwerk kom je dan wel op een uitermate idyllisch plekje. 

Luchtvideo van Kavourotrypes

Drone video van Kavourotrypes in Chalkidiki © De Griekse Gids

De overige stranden van Kavourotrypes liggen een paar honderd meter verder. Je kunt de auto dichterbij deze stranden parkeren. Volg dan de hoofdweg tot daar waar de bordjes staan en via de hobbelige zandweg kom je op een plek waar je je auto kunt laten staan. Ook vanaf hier moet je dan honderd meter lopen, naar de schitterende strandjes in de kleine baaien. Bij een van deze stranden staan ligbedden en is er een strandtentje (mobiele snackbar). De dennenbomen staan tot op het strand en het uitzicht doet aan de Bahama's of Malediven denken.

Kavourotrypes was jarenlang een geheim paradijsje voor wildkampeerders en nudisten. Artistieke mensen kwamen hier op vakantie en maakten beeldhouwwerken in de rotsen. Zo werd er in 1997 een zeemeermin gemaakt door Dionysios Karypidis en later de zon van Vergina. De zon van Vergina is nog steeds te zien, de zeemeermin is echter door de maker zelf vernietigd, omdat hij van de Griekse staat een boete kreeg voor het “vernietigen van de natuurlijke schoonheid”.

Tegenwoordig is dit strand door de grote massa ontdekt. In het hoogseizoen is het hier dan ook erg druk en is er haast geen plek om op het strand te liggen. In het voor- en naseizoen is het echter een waar paradijs. 

Foto's Kavourotrypes

Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 14 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 8 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 15 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 18 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 16 - Foto van De Griekse Gids Kavourotrypes Chalkidiki - De Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kavourotrypes»


Gemiddelde temperaturen Kavourotrypes Chalkidiki

Januari
0.5°C
Februari
2.7°C
Maart
6.7°C
April
11.6°C
Mei
16.8°C
Juni
21.0°C
Juli
23.1°C
Augustus
22.5°C
September
18.4°C
Oktober
12.6°C
November
7.0°C
December
2.2°C


Chalkidiki: Waar ligt Kavourotrypes?

Waar ligt Chalkidiki
De kaart / landkaart van Kavourotrypes© De Griekse Gids 2000-2024