Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Apollonas

Apollonas - Eiland Naxos

Apollonas Naxos. Apollonas is een badplaats in het noordoosten van het eiland Naxos, 35 kilometer van Naxos stad (Chora). Apollonas is op een rotsachtig schiereiland gebouwd en loopt door tot in een baai naast het schiereiland.

"Apollonas, de badplaats met de beroemde Kouros"

Het strand van Apollonas ligt aan de oostelijke kant. Aan de kant van de baai bevindt zich het haventje, waar kleine vissersboten en toeristenbootjes aanleggen. Bij het haventje aan de kade en voor het strand, zijn veel traditionele taverna's en enkele terrasjes.

Apollonas Naxos
Apollonas Naxos

De Kouros van Apollonas - informatie en tips

Het is een standbeeld van een 'Kouros' (een jongere) dat maar liefst elf meter lang is en plat op de grond ligt. Het beeld zou Dionysus of Apollo voorstellen. Het dateert uit de 8e eeuw en archeologen hebben niet kunnen vaststellen of het beeld de god Apollo of de god Dionysus uitbeeldt. De constructie is eenvoudig zonder decoratieve kenmerken.

Archeologen geloven dat deze beelden voorbestemd waren om een tempeldak te ondersteunen, maar ze werden door de oude beeldhouwers afgekeurd vanwege fouten in het marmer en het steen. Overblijfselen van oude tempels omringen de standbeelden.

Langs de hoofdweg staan bordjes die aangeven waar de Kouros van Apollonas zich bevindt.

Apollonas Kouros Naxos
De indrukwekkende Kouros bij Apollonas op eiland Naxos

Vakantie

Wil je tijdens een heerlijke vakantie op Naxos ook  het strand en de Kouros van Apollonas bezoeken? Boek je reis dan bij Griekse Gids Reizen. Of wil je meerdere Griekse Cycladen eilanden combineren, zoals Naxos, Paros, Santorini en Mykonos? We helpen je hier uiteraard graag bij, eilandhoppen is onze specialiteit.

Foto's Apollonas

Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 55 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 10 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 28 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 22 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 37 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 34 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 39 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 7 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 60 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 29 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 49 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 36 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Apollonas»


Gemiddelde temperaturen Apollonas Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Apollonas?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Apollonas© De Griekse Gids 2000-2024