Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Apollonas


Apollonas - Naxos (Griekenland)

Apollonas. Apollonas is een badplaats in het noordoosten van het eiland Naxos, 35 kilometer van Naxos stad (Chora). Apollonas is op een rotsachtig schiereiland gebouwd en loopt door tot in een baai naast het schiereiland. Het strand van Apollonas ligt aan de oostelijke kant. Aan de kant van de baai bevindt zich het haventje, waar kleine vissersboten en toeristenbootjes aanleggen. Bij het haventje aan de kade en voor het strand, zijn veel traditionele taverna's en enkele terrasjes.

Net buiten Apollonas, bevindt zich de antieke marmeren steengroeve die tot de oudsten in de wereldgeschiedenis hoort. Op een heuvel, ten westen van Apollonas, ligt een kolossaal antiek standbeeld dat veel toeristen aantrekt. Het is een standbeeld van een 'Kouros' dat maar liefst elf meter lang is. Vanuit het dorp kun je hier wandelend komen, maar je komt er ook met de auto, via de weg. een bordje langs de weg geeft aam waar het is.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Apollonas - Apollonas in beeld

Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 40 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 36 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 32 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 23 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 42 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 5 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 9 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 2 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 1 - Foto van De Griekse Gids Apollonas Naxos - Cycladen Griekenland- nr 66 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Apollonas»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Apollonas
Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C

Naxos: Waar ligt Apollonas?

Uitstapjes / Trips vanaf Apollonas
De kaart / landkaart van Naxos (©De Griekse Gids)

Advertenties