Chalkio (Naxos)

Chakio (Chalki). Chalkio is een pittoresk dopje op het eiland Naxos. Het ligt 15 kilometer ten zuidoosten van Naxos stad en is vanaf de hoofdstad met de auto, binnen twintig minuten bereikbaar. Ηet ligt op een vruchtbaar bergplateau tussen olijfbomen en allerlei fruitbomen. Een andere benaming van het dorp is Tragaia, want dat is de naam van het bergplateau. Het dorp ziet er schattig uit en een wandeling door de smalle steegjes en kleine pleintjes is zeer aangenaam.

Hoewel Chalkio best afgelegen ligt, is het door de toeristen ontdekt. Je ziet het aan de winkeltjes die op de komst van toeristen zijn voorbereid. Allerlei souvenirwinkeltjes die geweven tassen en tapijten verkopen, of winkeltjes die kopjes en ansichtkaarten verkopen, het is er allemaal. Chalkio is vroeger een rijk dorp geweest, dat zie je goed terug in de mooie herenhuizen. Helaas zijn sommige van deze huizen minder goed onderhouden, desondanks ziet het dorp er erg mooi uit.

In het dorp zijn enkele zeer gezellige tavernes en mooie kafeneions. Mocht je Chalkio bezoeken, dan raden wij je aan om daar iets langer te blijven en bij een taverne iets te eten. Chalkio staat bekend om de gegrilde vleesgerechten die hier heerlijk op de barbecue bereid worden. Je ziet op het pleintje dan ook verschillende barbecues staan en de geuren van geroosterd vlees komen je tegemoet.

Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan de kleinschalige, traditionele Kitron destilleerderij. De bekende sterke Naxos citroenlikeur wordt gemaakt van de blaadjes van de citroen, dus niet van de citroen zelf. Je kunt hier enkele likeurtjes proeven en in het winkeltje kun je een likeurtje kopen.

In Chalkio zijn diverse mooie kerken en Venetiaanse torens. Een van de bekendste is de toren van Barotsi, aan de rand van het dorp, die in het begin van de 17e eeuw is gebouwd.

Foto's Chalkio - Chalkio in beeld

Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 17 - Foto van De Griekse Gids Berglandschap Naxos | Eiland Naxos | Griekenland | foto 9 - Foto van De Griekse Gids Chalkio | Eiland Naxos | Griekenland | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Tussen Chalkio en Aghiassos op Naxos - Cycladen Griekenland - nr  1 - Foto van De Griekse Gids Chalkio | Eiland Naxos | Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 11 - Foto van De Griekse Gids Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 29 - Foto van De Griekse Gids Chalkio | Eiland Naxos | Griekenland | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 23 - Foto van De Griekse Gids Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 34 - Foto van De Griekse Gids Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 47 - Foto van De Griekse Gids Chalkio Naxos - Cycladen Griekenland- nr 38 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Chalkio»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Chalkio?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Chalkio


Naxos vakanties

Liana Hotel Naxos

Bekijken

Liana Hotel Naxos
Naxos
Agios Prokopios
Porto Naxos Hotel

Bekijken

Porto Naxos Hotel
Naxos
Naxos stad
Ippokampos Beachfront Hotel Naxos

Bekijken

Ippokampos Beachfront Hotel Naxos
Naxos
Agios Georgios
Iria Beach Art Hotel

Bekijken

Iria Beach Art Hotel
Naxos
Agia Anna
© De Griekse Gids 2000-2019