Koronos (Naxos)

Koronos. Koronos is een traditioneel bergdorp op eiland Naxos, 27 kilometer ten noordoosten van Naxos stad. Het is een agrarisch dorp dat op de hellingen van een berg ligt. Veel van de inwoners zijn behalve landbouwer ook veehouder. In de hele regio worden goede aardappelen geoogst. Het dorp ligt op ongeveer 500 meter boven de zeespiegel, te midden van een gebied waar veel groen is en veel bomen. In het dorp is een mooi dorpsplein en veel smalle steegjes en trapjes. Ook is er veel stromend water.

Ten oosten en ten zuiden van het dorp bevinden zich de Amaril-mijnen waar veel van de inwoners van het dorp werken. Amaril is in Europa behalve op Naxos ook op Samos te vinden. Amaril is een gesteente dat in poedervorm gebruikt wordt voor het maken van schuurpapier. De Grieken noemen Amaril, Smyrida.

Bezienswaardigheden in Koronos zijn behalve het Amaril-museum, en het dorpsplein, waar zeer leuke tavernes zijn:
- Het oorlogsmonument ter gedachtenis aan de gesneuvelden tijdens de tweede wereldoorlog
- Het volkenkundig museum
- De gerenoveerde molens waar vroeger olie werd geproduceerd
- De kerk van Agia Marina uit de 10e eeuw
- Kako Spileon: betekent de slechte (kwade) grot op 930 meter hoogte (ten westen van Koronios). In de oudheid werd de God Dionysos hier geëerd.

Foto's Koronos - Koronos in beeld

Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 12 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 6 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 1 - Foto van De Griekse Gids Koronos - Foto van Ine Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 8 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 10 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 17 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 3 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 14 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 15 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 13 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Koronos»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Koronos?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Koronos


Naxos vakanties

Porto Naxos Hotel

Bekijken

Porto Naxos Hotel
Naxos
Naxos stad
Polis of Naxos Boutique Hotel

Bekijken

Polis of Naxos Boutique Hotel
Naxos
Agios Georgios
Kouros Art Hotel (Adults only)

Bekijken

Kouros Art Hotel (Adults only)
Naxos
Stelida
18 Grapes Hotel Naxos

Bekijken

18 Grapes Hotel Naxos
Naxos
Agios Prokopios
© De Griekse Gids 2000-2020