Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Koronos

Koronos - Eiland Naxos

Koronos. Koronos is een traditioneel bergdorp op het eiland Naxos, 27 kilometer ten noordoosten van Naxos stad. Het is een agrarisch dorp dat op de hellingen van een berg ligt. Veel van de inwoners zijn behalve landbouwer ook veehouder. In de hele regio worden goede aardappelen geoogst. Het dorp ligt ongeveer 500 meter boven de zeespiegel, te midden van een gebied waar veel groen is met veel bomen.

"Koronos op Naxos is een bergdorp met een leuk dorpsplein."

In het dorp is een mooi dorpsplein en er zijn veel smalle steegjes en trapjes. Ook is er veel stromend water. Ten oosten en ten zuiden van het dorp bevinden zich de Amaril-mijnen waar veel van de inwoners van het dorp werken. Amaril is in Europa behalve op Naxos ook op Samos te vinden. Amaril is een gesteente dat in poedervorm gebruikt wordt voor het maken van schuurpapier. De Grieken noemen Amaril Smyrida.

Het dorpje Kornos op Naxos
Het dorpje Koronos op Naxos

Bezienswaardigheden in Koronos

  • Het Amaril-museum.
  • Het dorpsplein, waar zeer leuke tavernes zijn.
  • Het oorlogsmonument ter nagedachtenis aan de gesneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
  • Het Volkenkundig Museum.
  • De gerenoveerde molens waar vroeger olie werd geproduceerd.
  • De kerk van Agia Marina uit de 10e eeuw.
  • Kako Spileon: betekent de slechte (kwade), een grot op 930 meter hoogte (ten westen van Koronios). In de oudheid werd de God Dionysos hier geëerd.

Foto's Koronos

Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 7 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 3 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 18 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 9 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 16 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 14 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 17 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 4 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 6 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 11 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 2 - Foto van De Griekse Gids Koronos Naxos - Cycladen Griekenland - nr 5 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Koronos»


Gemiddelde temperaturen Koronos Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Koronos?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Koronos© De Griekse Gids 2000-2024