Sangri (Naxos)

Sangri (Sanri). Sagri ligt op het eiland Naxos, op 10 kilometer ten zuidoosten van Naxos stad. Eigenlijk gaat het om twee dorpen, namelijk Kato en Ano Sagri waar in totaal ongeveer 200 vaste inwoners wonen. Wanneer je hier bent, dan herken je meteen de Venetiaanse invloeden, er staan allerlei Venetiaanse torens. De sfeer is af en toe middeleeuws en dat komt door de vele Byzantijnse kerken. Dit gebied wordt ook gekenmerkt door vele windmolens.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de tempel van Dimitra uit het jaar 530 voor Christus. De tempel van Dimitra bevindt zich bij de locatie ‘Gyroulas’. Er gaat een doodlopende weg naartoe, wanneer je de tempel hebt bezichtigd, ga je via dezelfde weg weer terug. De tempel is een van de weinige gebouwen uit de oudheid op Naxos en is van groot archeologisch belang, omdat meer dan 50% van het gebouw bewaard is gebleven. De tempel is gebouwd met wit marmer en was gewijd aan de godin van de landbouw en de oogst, Dimitra. Het complex ligt op een heuveltop met een spectaculair uitzicht op de omgeving. De tempel heeft een eigen museum.

Velen noemen Sangri ‘het kleine Mystras’ vanwege de vele Byzantijnse kerken. In het dorp bevindt zich het klooster van Agios Eleftherios waar zich tegenwoordig het volkenkundig museum bevindt. In het dorp worden sinds het jaar 2001 in de zomer, allerlei festiviteiten, tentoonstellingen en culturele activiteiten gehouden.

Mooie stranden nabij Sagri zijn Mikri Vigla, Kastraki en Glyfada.

Foto's Sangri - Sangri in beeld

Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 6 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 19 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 14 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 44 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 30 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 40 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 46 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 21 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 4 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 36 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 9 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 3 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Sangri»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Sangri?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Sangri


Naxos vakanties

Ariadne Hotel Naxos

Bekijken

Ariadne Hotel Naxos
Naxos
Agios Prokopios
Apricot & Sea Luxury Villas Naxos

Bekijken

Apricot & Sea Luxury Villas Naxos
Naxos
Mikri Vigla
18 Grapes Hotel Naxos

Bekijken

18 Grapes Hotel Naxos
Naxos
Agios Prokopios
Proteas hotel & studios

Bekijken

Proteas hotel & studios
Naxos
Agios Prokopios
© De Griekse Gids 2000-2019