Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Sangri

Sangri - Eiland Naxos

Sangri (Sanri). Sagri ligt op het eiland Naxos, op 10 kilometer ten zuidoosten van Naxos stad. Eigenlijk gaat het om twee dorpen, namelijk Kato en Ano Sagri waar in totaal ongeveer 200 vaste inwoners wonen. Wanneer je hier bent, dan herken je meteen de Venetiaanse invloeden, er staan allerlei Venetiaanse torens. De sfeer is af en toe middeleeuws en dat komt door de vele Byzantijnse kerken. Dit gebied wordt ook gekenmerkt door vele windmolens.

"Sangri op Naxos besaat uit twee dorpen."

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de tempel van Dimitra van 530 voor Christus. De tempel van Dimitra bevindt zich bij de locatie ‘Gyroulas’. Er gaat een doodlopende weg naartoe, wanneer je de tempel hebt bezichtigd, ga je via dezelfde weg weer terug.

Tempel van Dimitra Sangri Naxos
Tempel van Dimitra Sangri Naxos

De tempel is een van de weinige gebouwen uit de oudheid op Naxos en is van groot archeologisch belang, omdat meer dan 50% van het gebouw bewaard is gebleven. De tempel is gebouwd met wit marmer en was gewijd aan de godin van de landbouw en de oogst Dimitra. Het complex ligt op een heuveltop met een spectaculair uitzicht op de omgeving. De tempel heeft een eigen museum.

Sangri Naxos
Sangri Naxos

Vakantie naar Naxos

Wil je een heerlijke vakantie op Naxos meemaken? We kennen leuke adresjes! Boek je reis bij Griekse Gids Reizen. Wij zijn vaak op Naxos geweest en kennen het eiland erg goed. We zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Wat dacht je bijv. van de combinatie Paros, Naxos en Santorini? Of Paros, Naxos en Mykonos.

Foto's Sangri

Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 18 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 8 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 46 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 40 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 20 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 13 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 33 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 34 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 8 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 43 - Foto van De Griekse Gids Ano Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 27 - Foto van De Griekse Gids Kato Sangri Naxos - Cycladen Griekenland- nr 15 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Sangri»


Gemiddelde temperaturen Sangri Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Sangri?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Sangri© De Griekse Gids 2000-2024