Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Filoti

Filoti - Eiland Naxos

Filoti.Filoti is een leuk en traditioneel Cycladen dorp dat centraal op het eiland Naxos ligt. Het ligt 18 kilometer van Naxos stad (Chora),  aan de voet en op de hellingen van de berg Zeas (of Za), op ongeveer 400 meter hoogte. Filoti is het grootste dorp van Naxos, het telt ongeveer 1800 inwoners. Het is zelfs één van de grootste dorpen van de Cycladen. Het dorp bestaat uit drie wijken en men beweert dat het door immigranten uit Kreta is gesticht in de 17e eeuw.  De provinciale weg die Naxos stad met Apiranthos verbindt, loopt dwars door het dorp. In het midden ongeveer is er een groot plein, met hoge bomen, waaronder allerlei gezellige restaurants en cafés zijn. Mocht je langs Filoti komen, dan is het een aanrader om wat te eten bij een van de goede tavernes langs de weg.

In het dorp bevindt zich de kerk van de Heilige Moeder van Filiotissa die in de 18e eeuw is gebouwd. Ieder jaar zijn er op 15 augustus in het dorp volksfeesten om de Heilige Moeder te eren.

Filoti staat bekend om zijn agrarische producten zoals druiven, wijn, olijven en olijfolie. Daarnaast staat het dorp bekend om de productie van zuivelproducten, zoals kaas. Een bekende soort kaas is 'Arseniko'. Dat is een lokale kaas die met schapen- en geitenmelk gemaakt wordt.

Foto's Filoti

Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 13 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 3 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 31 - Foto van De Griekse Gids Filoti | Eiland Naxos | Griekenland | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 33 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 18 - Foto van De Griekse Gids Filoti | Eiland Naxos | Griekenland | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Naxos, Filoti - Foto van Greece67 Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 16 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 2 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 25 - Foto van De Griekse Gids Filoti Naxos - Cycladen Griekenland- nr 6 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Filoti»


Gemiddelde temperaturen Filoti Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Filoti?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Filoti© De Griekse Gids 2000-2020