Kalantos (Naxos)

Kalantos (Kálantos) is de naam van een klein vissershaventje en strand (Chrissi Ammoudia), helemaal in het zuiden van het eiland Naxos, 42 kilometer vanaf Naxos stad. Tevens is het een gebied waar de weinige inwoners, vooral schaapsherder zijn. Je ziet hier veel weiden waar honderden schapen grazen. In deze streek wordt kaas en zachte kaas geproduceerd op de traditionele, ouderwetse manier.

Het haventje van Kalantos ligt precies tegenover de eilanden Iraklia en Schinoussa. Er is hier geen dorpskern en gebouwen zie je niet. Het enige gebouw aan het strand is dat van de kapel van Agioi Theodori. Op het grote strand zijn geen voorzieningen, het is ideaal voor degenen die de absolute rust zoeken. De weg naar Kalantos is niet helemaal geasfalteerd, de laatste paar honderden meters is er een grindweg.

Foto's Kalantos - Kalantos in beeld

Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 8 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 1 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 9 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 33 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 57 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 48 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 31 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 10 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 52 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 16 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 53 - Foto van De Griekse Gids Kalantos Naxos - Cycladen Griekenland- nr 62 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kalantos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Naxos

Januari
12.2°C
Februari
12.2°C
Maart
13.4°C
April
16.1°C
Mei
19.5°C
Juni
23.5°C
Juli
25.2°C
Augustus
25.3°C
September
23.1°C
Oktober
19.8°C
November
16.4°C
December
13.5°C


Naxos: Waar ligt Kalantos?

Waar ligt Naxos
De kaart / landkaart van Kalantos


Naxos vakanties

18 Grapes Hotel Naxos

Bekijken

18 Grapes Hotel Naxos
Naxos
Agios Prokopios
Ariadne Hotel Naxos

Bekijken

Ariadne Hotel Naxos
Naxos
Agios Prokopios
Santana Beach Hotel

Bekijken

Santana Beach Hotel
Naxos
Agia Anna
Iria Beach Art Hotel

Bekijken

Iria Beach Art Hotel
Naxos
Agia Anna
© De Griekse Gids 2000-2019