Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Ireon

Ireon - Eiland Samos

Ireon (Heraion) op Samos. Ten westen van Pythagorion ligt de belangrijkste archeologische opgraving van Samos, het Ireon (Heraion). Ireon is tevens een klein kustdorp met een rijke geschiedenis. Hier zou Godin Hera geboren zijn aan de oevers van de rivier Imvrasos.

"Ireon is de naam van belangrijkste archeologische opgraving op Samos."

Volgens de Oudgriekse schrijver Herodotus zou de tempel van Hera, de grootste tempel van Griekenland zijn geweest in die periode en zou het gebouw bestaan hebben uit 155 pilaren. Deze tempel is rond 530 v.Chr. gebouwd en wat er vandaag de dag van is overgebleven is die ene gigantische pilaar welke aangeeft hoe kolossaal die tempel geweest moet zijn.

Een ander belangrijk monument is de “Iera Odos” letterlijk “de Heilige Weg” dat is de vijf kilometer lange weg die van Oud Samos stad naar hier leidde en waar aan beide kanten van de weg allerlei belangrijke gebouwen stonden.

Ireon Samos Heraion
Ireon Samos

Vandaag de dag is Ireon een rustige toeristenplaats met een klein vissershaventje en een aantal leuke zand- kiezelstranden waar meerdere taverna’s en cafetaria’s zijn. Gezellig is het vooral ’s avonds aan het geplaveide pleintje bij het strand, hier zijn ook souvenirwinkeltjes, minimarkten en autoverhuurbedrijven.

Samos Ireon
Samos - Ireon

Vakantie Samos Griekenland

Wil je tijdens je vakantie de opgravingen van Ireon bezoeken en zoek je een leuk hotel of appartement? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Samos. Je kunt je vakantie bij Griekse Gids Reizen boeken, wij zijn gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos is bijvoorbeeld erg mooi te combineren met Patmos, Leros en Kos. Ook is er een leuke combinatie van Samos met de eilanden Kalymnos en Kos en wat dacht je van Samos en Ikaria? Mogelijkheden genoeg dus, om de mooie Grieks eilanden te ontdekken!

Foto's Ireon

Ireon Samos | Griekenland 64 - Foto van De Griekse Gids Taverna aan het strand van Heraion (Ireon) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 27 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 20 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Heraion dorpsplein - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 36 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 71 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 63 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 28 - Foto van De Griekse Gids Ireon Samos | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Ireon»


Gemiddelde temperaturen Ireon Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Ireon?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Ireon© De Griekse Gids 2000-2021