Pythagorion (Samos)

Pythagorion Samos. Pythagorion in het zuidoosten van het eiland Samos is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden. Dit haventje is de oudste haven in de Middellandse Zee. In Pythagorion heerst een gemoedelijke sfeer, vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien, de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. Net als Kokkari in het noorden, is Pythagorion een zeer populaire vakantieplaats.

Belangrijke bezienswaardigheden zijn hier: De Romeinse baden aan de ingang van het stadje, de overblijfselen van de muur van Polikratis, het kasteel van Logothetis en het klooster van Panagia Spiliani. Dit klooster is bijzonder, want het bevindt zich in een grot op een heuvel. Het klooster is alleen al de moeite waard om te bezoeken vanwege het geweldige uitzicht dat je vanaf hier hebt. Het klooster is gewijd aan de Maagd Maria. Naast het klooster druipt water in een grote bak. Dit water wordt opgevangen omdat het helende krachten zou hebben en het wordt gezien als heilig water. Naast het klooster is een terrasje.

Bezoek ook het volkenkundig museum van Pythagorion, dit bevindt zich bij hotel Doryssa Seaside Resort. In Pythagorion zijn tal van hotels en appartementen, populaire appartementen en hotels in Pythagorion zijn: Hydrele Beach, Proteas Bay, Doryssa Seaside,en Samos Sun.

Foto's Pythagorion - Pythagorion in beeld

Gezellig Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Vissersbootjes in Pythagorion Samos - Foto van Patrick Buijs Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00073 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00098 - Foto van De Griekse Gids Panagia Spiliani Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00080 - Foto van De Griekse Gids Beeld aan Pythagoras gewijd - Pythagorion Samos - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00035 - Foto van De Griekse Gids Aan de gezellige haven van Pythagorion op Samos foto 4 - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00021 - Foto van De Griekse Gids Strand bij Pythagorion Samos - Potokaki Samos foto 3 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00097 - Foto van De Griekse Gids Toeristische boot aan de haven van Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Pythagorion»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Luchtvideo Pythagorion Samos

 


Filmpje over Pythagorion Samos

 

Pythagorion - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Pythagorion?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Pythagorion


Samos vakanties

Petra Mare Village

Bekijken

Petra Mare Village
Samos
Kerveli
Fito Aqua Bleu Resort

Bekijken

Fito Aqua Bleu Resort
Samos
Pythagorion
Kerveli Village

Bekijken

Kerveli Village
Samos
Kerveli
Villas Luna Rosa

Bekijken

Villas Luna Rosa
Samos
Pythagorion
© De Griekse Gids 2000-2020