Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pythagorion

Pythagorion - Eiland Samos

Pythagorion Samos. Pythagorion in het zuidoosten van het eiland Samos is een leuke en levendige stad die genoemd is naar de Griekse filosoof Pythagoras. Pythagorion heeft een haven met vele mooie zeilschepen en oude vissersbootjes, waar zich tal van leuke restaurants en cafés bevinden.

"Het haventje van Pythagorion is het oudste in de Middellandse Zee."

In Pythagorion heerst een gemoedelijke sfeer, vooral 's avonds is het erg gezellig. In de omgeving van Pythagorion bevinden zich heel veel leuke stranden, zowel zand- als kiezelstranden. Pythagorion is toeristisch gezien, de meest ontwikkelde plaats van Samos en is gebouwd bovenop de ruïnes van het oude Samos. Net als Kokkari in het noorden, is Pythagorion een zeer populaire vakantieplaats.

Luchtvideo

video Pythagorion drone
Luchtvideo Pythagorion

Vakantie in Pythagorion

Wil je een heerlijke vakantie in Pythagorion op Samos meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan het uitgebreide vakantieoverzicht. Boek je Samos reis bij Griekse Gids Reizen, we zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Samos kun je bijv. mooi combineren met Ikaria of met Patmos, Leros en Kos

Foto's Pythagorion

Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00046 - Foto van De Griekse Gids Bootje op Samos - Foto van Samos Strand mei 2003 Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00055 - Foto van De Griekse Gids Pythagoras monument in Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00092 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00047 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00034 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00024 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00012 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00043 - Foto van De Griekse Gids Pythagorion Samos | Griekenland | Foto 00001 - Foto van De Griekse Gids Landschap Pythagorion - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pythagorion»

Belangrijke bezienswaardigheden

Er is veel te zien in pythagorion. De Romeinse baden aan de ingang van het stadje, de overblijfselen van de muur van Polikratis, het kasteel van Logothetis en het klooster van Panagia Spiliani.

"Het Pagia Spiliani klooster bevindt zich in een grot op een heuvel."

Het klooster is alleen al de moeite waard om te bezoeken vanwege het geweldige uitzicht dat je vanaf hier hebt. Het klooster is gewijd aan de Maagd Maria. Naast het klooster druipt water in een grote bak. Dit water wordt opgevangen omdat het helende krachten zou hebben en het wordt gezien als heilig water. Naast het klooster is een terrasje.

Pythagorion Samos Panagia Spiliani Klooster
Pythagorion Samos Panagia Spiliani Klooster

Bezoek ook het volkenkundig museum van Pythagorion, dit bevindt zich bij hotel Doryssa Seaside Resort.

De Eupalinos Tunnel

De Eupalinos Tunnel bij Pythagorion is één van de grootste technische meesterwerken uit de oudheid. Het is een ondergronds aquaduct dat 2500 jaar geleden werd uitgehouwen in de berg Kastro bij Pythagorion. De tunnel is 1036 meter lang en dit aquaduct voorzag de oude stad Pythagorion van water. De Eupalinos tunnel (of het aquaduct van Eupalinos) werd gebouwd in opdracht van Polycrates, de tiran die van 540 – 522 voor Chr. over Samos heerste. Ingenieur Eupalinos van Megara ontwierp en bouwde deze tunnel. Polycrates eiste van Eupalinos dat hij aan twee kanten tegelijk zou beginnen, omdat hij wilde dat het aquaduct snel klaar zou zijn. 

"Eupalinos maakte als eerste gebruik van wiskunde en geometrie."

Hij liet de plaats van de ingang en uitgang bepalen door grote bakken water die werden gebruikt als waterpas. Toen men na tien jaar elkaar in het midden trof was er maar een verschil van enkele decimeters. Het basisprincipe van Eupalinos wordt nog steeds gebruikt in de moderne tunnelbouw. Tegenwoordig is het een populaire toeristische attractie.  De Eupalinos Tunnel is onderdeel van de archeologische site van Pythagorion. Archeologen ontdekten het in 1882 en sinds 1992 staat het op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Hotels en Appartementen 

In Pythagorion zijn tal van hotels en appartementen. Populaire appartementen en hotels in Pythagorion zijn o.a.: Hydrele Beach, Proteas Bay, Doryssa Seaside,en Samos Sun.

Stand bij Pythagorion

 In het Pythagorion zijn een aantal kleine strandjes met keien. Net buiten het dorp ligt een prachtig lang zand/kiezel strand, dat zich tot aan Potokaki en verder uitstrekt.

Strand bij Pythagorion
Strand bij Pythagorion

Video 

Pythagorion video

Pythagorion - ©De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Pythagorion Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Pythagorion?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Pythagorion© De Griekse Gids 2000-2021