Kosmadei (Samos)

Kosmadei. (Tekst Anneke Berkel). Kosmadei op Samos heeft een karakteristieke uitstraling. Het ligt halverwege het eiland tussen Karlovassi en Votsalakia op een hoogte van 700 meter in een werkelijk schitterend gebied. Er wonen ongeveer 60 tot 80 mensen, veel mensen uit de omgeving of zelfs uit het buitenland zoeken de rust op en verblijven gedurende de zomer in hun geboortedorp.

Rondom Kosmadei liggen de druiven velden waarvan de bekende Samos wijnen gemaakt worden. Vele dorpsbewoners hebben een druiven veld, een of meerdere tuinen, een ezel, kippen, geiten, noem maar op. Dus de mensen kunnen zichzelf voorzien van groenten, fruit, aardappelen, melk, kaas, eieren, vlees, druiven, wijn ect.

Wij hebben Kosmadei leren kennen als een klein gemoedelijk en vriendelijk dorp waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Door zijn ligging en de gastvrije bewoners een ideale plek om voor korte of langere tijd te verblijven. Sinds 2007 hebben wij een boeren landhuis in Kosmadei waar we gedurende de zomer zijn, en dat bevalt ons bijzonder goed. We voelen ons dan ook inwoner van het dorp. Zie: www.samos-house-rental.eu

Rondom het dorp kun je heerlijk wandelen , genieten van de mooie natuur en natuurlijk een tocht met de auto of te voet maken naar het klooster en zeker de moeite waard, het beklimmen van de berg Kakoperato met als eindbestemming een bezoekje aan de grot met zijn kapelletje. Na deze tocht is het zeker de moeite waard even uit te rusten in de taverne “Stantonakaki" onder het genot van een hapje en een drankje met een wijds uitzicht over het eiland en met mooi weer de kustlijn van Turkije.

Foto's Kosmadei - Kosmadei in beeld

Samos - Foto van Huub Kosmadei Samos en Karlovassi Samos gezien vanaf de bergen - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub Kosmadei Samos en Karlovassi Samos gezien vanaf de bergen - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kosmadei»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Kosmadei?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Kosmadei


Samos vakanties

Virginia Seaside Villas

Bekijken

Virginia Seaside Villas
Samos
Agia Paraskevi
Pleiades

Bekijken

Pleiades
Samos
Votsalakia
Aphrodite Hotel

Bekijken

Aphrodite Hotel
Samos
Kambos
Kymothoe Villas

Bekijken

Kymothoe Villas
Samos
Balos
© De Griekse Gids 2000-2019