Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Karlovassi


Karlovassi - Samos (Griekenland)

Karlovassi. Karlovassi is de op één na grootste stad van Samos en ligt in het noorwesten van het eiland, ongeveer 34 kilometer van de hoofdstad Samos stad. Karlovassi is een uitgestrekte stad, die eigenlijk uit meerdere wijken bestaat en daarom noemen de inwoners het ook "De Karlovassia". Eén van de kenmerken van Karlovassi is dat zich hier diverse leerlooierijen bevinden en daarnaast zijn er veel marinewerven. Karlovassi bestaat eigenlijk uit Nieuw-Karlovassi, Midden-Karlovassi en Oud-Karlovassi.

Karlovassi is in het verleden een zeer rijke stad geweest waar grote welvaart was. Dat kun je aan de vele herenhuizen zien die zich hier bevinden. Het is niet bepaald een toeristische plaats zoals men van een Griekse plaats verwacht, het is eerder een zeer goede winkelstad, waar veel musea zijn en waar zich diverse Hoge Scholen en universiteiten bevinden. De gezelligheid die je in Kokkari, Pythagorion en op andere plaatsen proeft, zal je waarschijnlijk hier niet vinden. Het mooiste gedeelte van de stad is eigenlijk het oude stadsdeel dat ten zuiden van de haven op een heuvel ligt. In dit deel, dat in het jaar 1650 gebouwd werd en tegenwoordig Palio Karlovassi heet, staat op de top van de heuvel de Agia Triada-kerk.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Karlovassi - Karlovassi in beeld

Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Oud Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 57 - Foto van De Griekse Gids Restaurant stoelen - Foto van Marcel Samos - Foto van Huub Een van de kiezelstranden van Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Traditionele gebouwen langs de hoofdweg in Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Strand Kontogianni Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Potami bij Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Karlovassi Samos | Griekenland | Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Strand Karlovassi aan de jachthaven - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Karlovassi»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Karlovassi
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Samos: Waar ligt Karlovassi?

Uitstapjes / Trips vanaf Karlovassi
De kaart / landkaart van Samos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Karlovassi Samos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Samos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Samos.

De interactive landkaart van SamosAgios Konstandinos Samos Avlakia Samos Chora Samos Ireon Samos Vourliotes Samos Marathokampos, Kampos en Votsalakia Samos Karlovassi Samos Kokkari Samos Kosmadei Samos Koumaradei Samos Limnionas en Psili Ammos Samos Manolates Samos Mavratzei Samos Mourtia Samos Mytilinioi Samos Pandrosso Samos Posidonio Sammos Samos stad - Vathy Potokaki Samos Pythagorion Samos
Uitstapjes vanaf Karlovassi - Klik op de kaart van Samos (©De Griekse Gids)