Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Samos stad

Samos stad - Eiland Samos

Samos stad (Vathy). Samos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en bevindt zich in een diepe baai die Vathy heet. ‘Vathy’ betekent in het Grieks ‘diep’. Vathy noemt men tegenwoordig de pittoreske wijk die hoger op de hellingen van de heuvel ligt. Een wandeling door de smalle steegjes waar allerlei traditionele huizen staan is meer dan de moeite waard.

"Samos stad is de gezellige hoofdstad van Samos en heeft een groot plein met veel terrasjes''

Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd en wat je hier ziet zijn veel mooie kerken,  grote en kleine pleinen en veel neoklassieke gebouwen. Hier bevindt zich ook de grootste haven van het eiland. Het drukste punt van de stad is bij het Pythagoras-plein, daar waar de marmeren leeuw staat. Bij het plein, dat anno 2014 gerenoveerd werd, zijn veel leuke horeca zaken. Goede horeca zaken zijn ook te vinden langs de hoofdweg bij de haven. Tegenwoordig is er een lange wandel boulevard van gemaakt met bankjes om te zitten en zijn er speeltoestellen geplaatst voor kinderen.

Bij Samos stad zijn geen grote stranden. Het populairste strand is het strand Gangos dat ten noordwesten van de stad ligt. In de stad zijn twee zeer interessante musea, het Archeologisch Museum en het Wijnmuseum.

Samos - Samos stad
Samos stad

Foto's Samos stad

Samos stad foto van Renee Mof - Foto van Renee Mof Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 47 - Foto van De Griekse Gids Sfeerbeeld - Foto van Hans Hoogerheide Hotel Samos in Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 32 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 2 - Foto van De Griekse Gids Gangou kiezelstrand Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Leeuw Samos stad op het Pythagoras plein - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids De vissersbootjes aan de haven van Vathy (Samos stad) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Vissersbootjes in Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 41 - Foto van De Griekse Gids Samos stad nabij de haven - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Samos stad»

Vathy

Vathy (of Ano Vathy en Paleo Vathy), is een traditionele wijk bij Samos stad. Het is gebouwd op de hellingen van een heuvel boven de stad Samos, waarmee het in wezen één geheel vormt. Wanneer de inwoners van het eiland 'Vathy' zeggen, bedoelen ze eigenlijk de hele hoofdstad van Samos, inclusief Ano(Oud) of Paleo(Boven) Vathy. De huizen zijn hier dicht op elkaar gebouwd, kenmerkend zijn hier de vele smalle steegjes. Vanaf hierboven heb je een uitstekend uitzicht over de baai van Samos stad.


Gemiddelde temperaturen Samos stad Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Samos stad?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Samos stad© De Griekse Gids 2000-2022