Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Samos stad


Samos stad - Samos (Griekenland)

Samos stad (Vathy). Samos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en bevindt zich in een diepe baai die Vathy heet. ‘Vathy’ betekent in het Grieks ‘diep’ . Vathy noemt men tegenwoordig de pittoreske wijk die hoger op de hellingen van de heuvel ligt. Een wandeling door de smalle steegjes waar allerlei traditionele huizen staan is meer dan de moeite waard.

Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd en wat je hier ziet zijn veel mooie kerken,  grote en kleine pleinen en veel neoklassieke gebouwen. Hier bevindt zich ook de grootste haven van het eiland. Het drukste punt van de stad is bij het Pythagoras-plein, daar waar de marmeren leeuw staat. Bij het plein, dat anno 2014 gerenoveerd werd, zijn veel leuke horeca zaken. Goede horeca zaken zijn ook te vinden langs de hoofdweg bij de haven. Tegenwoordig is er een lange wandel boulevard van gemaakt met bankjes om te zitten en zijn er speeltoestellen geplaatst voor kinderen.

Bij Samos stad zijn geen grote stranden. Het populairste strand is het strand Gangos dat ten noordwesten van de stad ligt. In de stad zijn twee zeer interessante musea, het archeologisch museum en het wijnmuseum.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Samos stad - Samos stad in beeld

De leeuw van Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 28 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 25 - Foto van De Griekse Gids Samos stad - Foto van Marjan & Martijn op de terugweg van Vourliotes naar Samos stad - Foto van willy duarte Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 17 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 40 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 35 - Foto van De Griekse Gids Samos stad foto van Renee Mof - Foto van Renee Mof


meer foto's van Samos stad»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Samos stad
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Samos: Waar ligt Samos stad?

Uitstapjes / Trips vanaf Samos stad
De kaart / landkaart van Samos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Samos stad Samos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Samos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Samos.

De interactive landkaart van SamosAgios Konstandinos Samos Avlakia Samos Chora Samos Ireon Samos Vourliotes Samos Marathokampos, Kampos en Votsalakia Samos Karlovassi Samos Kokkari Samos Kosmadei Samos Koumaradei Samos Limnionas en Psili Ammos Samos Manolates Samos Mavratzei Samos Mourtia Samos Mytilinioi Samos Pandrosso Samos Posidonio Sammos Samos stad - Vathy Potokaki Samos Pythagorion Samos
Uitstapjes vanaf Samos stad - Klik op de kaart van Samos (©De Griekse Gids)