Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Samos stad

Samos stad - Eiland Samos

Samos stad (Vathy). Samos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en bevindt zich in een diepe baai die Vathy heet. ‘Vathy’ betekent in het Grieks ‘diep’ . Vathy noemt men tegenwoordig de pittoreske wijk die hoger op de hellingen van de heuvel ligt. Een wandeling door de smalle steegjes waar allerlei traditionele huizen staan is meer dan de moeite waard.

Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd en wat je hier ziet zijn veel mooie kerken,  grote en kleine pleinen en veel neoklassieke gebouwen. Hier bevindt zich ook de grootste haven van het eiland. Het drukste punt van de stad is bij het Pythagoras-plein, daar waar de marmeren leeuw staat. Bij het plein, dat anno 2014 gerenoveerd werd, zijn veel leuke horeca zaken. Goede horeca zaken zijn ook te vinden langs de hoofdweg bij de haven. Tegenwoordig is er een lange wandel boulevard van gemaakt met bankjes om te zitten en zijn er speeltoestellen geplaatst voor kinderen.

Bij Samos stad zijn geen grote stranden. Het populairste strand is het strand Gangos dat ten noordwesten van de stad ligt. In de stad zijn twee zeer interessante musea, het archeologisch museum en het wijnmuseum.

Foto's Samos stad

Samos stad Pythagoras plein - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids op de terugweg van Vourliotes naar Samos stad - Foto van willy duarte Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 45 - Foto van De Griekse Gids Huizen aan de berghellingen bij Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos stad - Foto van Marjan & Martijn Op de juiste plaats - Foto van Greece67 Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 42 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Samos Stad - Vissersbootje - Foto van GilOrs Kiezelstrand Gangou in Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 13 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Samos stad»


Gemiddelde temperaturen Samos stad Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Samos stad?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Samos stad© De Griekse Gids 2000-2020