Samos stad (Samos)

Samos stad (Vathy). Samos stad is de hoofdstad van het Griekse eiland Samos. De stad ligt in het noordoosten van het eiland en bevindt zich in een diepe baai die Vathy heet. ‘Vathy’ betekent in het Grieks ‘diep’ . Vathy noemt men tegenwoordig de pittoreske wijk die hoger op de hellingen van de heuvel ligt. Een wandeling door de smalle steegjes waar allerlei traditionele huizen staan is meer dan de moeite waard.

Samos stad is grotendeels tegen de hellingen van een heuvel gebouwd en wat je hier ziet zijn veel mooie kerken,  grote en kleine pleinen en veel neoklassieke gebouwen. Hier bevindt zich ook de grootste haven van het eiland. Het drukste punt van de stad is bij het Pythagoras-plein, daar waar de marmeren leeuw staat. Bij het plein, dat anno 2014 gerenoveerd werd, zijn veel leuke horeca zaken. Goede horeca zaken zijn ook te vinden langs de hoofdweg bij de haven. Tegenwoordig is er een lange wandel boulevard van gemaakt met bankjes om te zitten en zijn er speeltoestellen geplaatst voor kinderen.

Bij Samos stad zijn geen grote stranden. Het populairste strand is het strand Gangos dat ten noordwesten van de stad ligt. In de stad zijn twee zeer interessante musea, het archeologisch museum en het wijnmuseum.

Foto's Samos stad - Samos stad in beeld

Sfeerbeeld - Foto van Hans Hoogerheide Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 38 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 40 - Foto van De Griekse Gids Vissersbootje van de haven van Samos stad - Foto van Matthieu van Winsen Samos stad nabij de haven - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 5 - Foto van De Griekse Gids Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 21 - Foto van De Griekse Gids Vissersbootje in de haven van Samos stad - Foto van Matthieu van Winsen Samos stad | Vathy Samos | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Zicht op Samos Stad - Foto van GilOrs De leeuw van Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Aan de kade van Samos stad - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Samos stad»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Samos stad?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Samos stad


Samos vakanties

Mandilada Village

Bekijken

Mandilada Village
Samos
Koumeika
Eilandhoppen Samos & Ikaria

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Ikaria
Samos
Eilandhoppen
Eilandhoppen Samos & Kos

Bekijken

Eilandhoppen Samos & Kos
Samos
Eilandhoppen
Villas Luna Rosa

Bekijken

Villas Luna Rosa
Samos
Pythagorion
© De Griekse Gids 2000-2019