Votsalakia (Samos)

Votsalakia. Aan de baai van Marathokampos, op eiland Samos, bevinden zich diverse badplaatsen. De bekendste hiervan is Votsalakia (dit betekent letterlijk kiezeltjes). Er is geen massatoerisme, het is er lekker rustig en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. In Votsalakia zijn gezellige taverna's, restaurants, souvenirwinkels, supermarkten, autoverhuurbedrijven etc. Er zijn verschillende grote en kleinere hotels en appartementen te huur.

Eigenlijk heet het hele kustgebied hier Kambos. Dat dit gebied nu Votsalakia genoemd wordt, heeft te maken met de gelijknamige taverna 'Votsalakia' die zich hier bevindt. Men zegt dat enkele decennia geleden 'Taverna Ta Votsalakia' de enige taverna hier op het strand was. Mensen uit de rondomliggende dorpen kwamen eten en in de zomer zwemmen. Omdat het strand toen eigenlijk geen echte naam had, begon men het 'Ta Votsalakia' te noemen, sindsdien is de naam dan ook daadwerkelijk gebleven en wordt het zelfs door internationale touroperators zo genoemd! 

Het strand van Votsalakia is een leuk, lang strand dat uit kiezels en zand bestaat, dennenbomen zijn er tot op het strand. Er zijn wat parasols en ligbedden te huur en watersporten zijn hier mogelijk. Ook het uitgaansleven is redelijk goed, er zijn enkele bars. Het heerlijke, lange strand staat gelukkig niet helemaal vol met strandbedjes, er heerst een relaxte sfeer. Als je niet van drukte houdt, zit je hier goed.

De streek van Marathokampos ligt in het zuidwesten van Samos aan de gelijknamige baai en bevat onder andere de iets hoger gelegen dorpen Marathokampos, Agia Kiriaki, Koumeika, Neochori en Skoureika en de kustplaatsen Votsalakia (wordt ook dus Kambos genoemd), Pefkos, Limnionas, Psili Ammos, Balos, Valsamo en Makria Pounta.

Foto's Votsalakia - Votsalakia in beeld

De grot van Pythagoras bij Kampos (Votsalakia) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 24 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 20 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 9 - Foto van De Griekse Gids Huis in het Kampos gebied (Votsalakia) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Marathokampos Samos | Griekenland | Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Votsalakia (Kampos) zand- kiezelstrand - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub Een van de stranden van Kampos (Votsalakia) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 14 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 31 - Foto van De Griekse Gids Taverna aan het strand van Votsalakia (Kampos) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Votsalakia»


Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Votsalakia?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Votsalakia


Samos vakanties

Limnionas Bay

Bekijken

Limnionas Bay
Samos
Limnionas
Petra Mare Village

Bekijken

Petra Mare Village
Samos
Kerveli
Doryssa Seaside Resort

Bekijken

Doryssa Seaside Resort
Samos
Pythagorion
TUI SUNEO Hydrele Beach

Bekijken

TUI SUNEO Hydrele Beach
Samos
Pythagorion
© De Griekse Gids 2000-2020