Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Votsalakia


Votsalakia - Samos (Griekenland)

Votsalakia. Aan de baai van Marathokampos, op eiland Samos, bevinden zich diverse badplaatsen. De bekendste hiervan is Votsalakia (dit betekent letterlijk kiezeltjes). Er is geen massatoerisme, het is er lekker rustig en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. In Votsalakia zijn gezellige taverna's, restaurants, souvenirwinkels, supermarkten, autoverhuurbedrijven etc. Er zijn verschillende grote en kleinere hotels en appartementen te huur.

Eigenlijk heet het hele kustgebied hier Kambos. Dat dit gebied nu Votsalakia genoemd wordt, heeft te maken met de gelijknamige taverna 'Votsalakia' die zich hier bevindt. Men zegt dat enkele decennia geleden 'Taverna Ta Votsalakia' de enige taverna hier op het strand was. Mensen uit de rondomliggende dorpen kwamen eten en in de zomer zwemmen. Omdat het strand toen eigenlijk geen echte naam had, begon men het 'Ta Votsalakia' te noemen, sindsdien is de naam dan ook daadwerkelijk gebleven en wordt het zelfs door internationale touroperators zo genoemd! 

Het strand van Votsalakia is een leuk, lang strand dat uit kiezels en zand bestaat, dennenbomen zijn er tot op het strand. Er zijn wat parasols en ligbedden te huur en watersporten zijn hier mogelijk. Ook het uitgaansleven is redelijk goed, er zijn enkele bars. Het heerlijke, lange strand staat gelukkig niet helemaal vol met strandbedjes, er heerst een relaxte sfeer. Als je niet van drukte houdt, zit je hier goed.

De streek van Marathokampos ligt in het zuidwesten van Samos aan de gelijknamige baai en bevat onder andere de iets hoger gelegen dorpen Marathokampos, Agia Kiriaki, Koumeika, Neochori en Skoureika en de kustplaatsen Votsalakia (wordt ook dus Kambos genoemd), Pefkos, Limnionas, Psili Ammos, Balos, Valsamo en Makria Pounta.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Votsalakia - Votsalakia in beeld

Taverna aan het strand van Votsalakia (Kampos) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 31 - Foto van De Griekse Gids Marathokampos Samos | Griekenland | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 11 - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 30 - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 24 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 29 - Foto van De Griekse Gids Het zand- kiezelstrand van Kampos (Votsalakia) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Votsalakia»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Votsalakia
Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C

Samos: Waar ligt Votsalakia?

Uitstapjes / Trips vanaf Votsalakia
De kaart / landkaart van Samos (©De Griekse Gids)

Advertenties


Uitstapjes vanaf Votsalakia Samos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Samos en bekijk de locaties die je op het eiland kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Samos.

De interactive landkaart van SamosAgios Konstandinos Samos Avlakia Samos Chora Samos Ireon Samos Vourliotes Samos Marathokampos, Kampos en Votsalakia Samos Karlovassi Samos Kokkari Samos Kosmadei Samos Koumaradei Samos Limnionas en Psili Ammos Samos Manolates Samos Mavratzei Samos Mourtia Samos Mytilinioi Samos Pandrosso Samos Posidonio Sammos Samos stad - Vathy Potokaki Samos Pythagorion Samos
Uitstapjes vanaf Votsalakia - Klik op de kaart van Samos (©De Griekse Gids)