Votsalakia (Samos)

Votsalakia. Aan de baai van Marathokampos, op eiland Samos, bevinden zich diverse badplaatsen. De bekendste hiervan is Votsalakia (dit betekent letterlijk kiezeltjes). Er is geen massatoerisme, het is er lekker rustig en de mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam. In Votsalakia zijn gezellige taverna's, restaurants, souvenirwinkels, supermarkten, autoverhuurbedrijven etc. Er zijn verschillende grote en kleinere hotels en appartementen te huur.

Eigenlijk heet het hele kustgebied hier Kambos. Dat dit gebied nu Votsalakia genoemd wordt, heeft te maken met de gelijknamige taverna 'Votsalakia' die zich hier bevindt. Men zegt dat enkele decennia geleden 'Taverna Ta Votsalakia' de enige taverna hier op het strand was. Mensen uit de rondomliggende dorpen kwamen eten en in de zomer zwemmen. Omdat het strand toen eigenlijk geen echte naam had, begon men het 'Ta Votsalakia' te noemen, sindsdien is de naam dan ook daadwerkelijk gebleven en wordt het zelfs door internationale touroperators zo genoemd! 

Het strand van Votsalakia is een leuk, lang strand dat uit kiezels en zand bestaat, dennenbomen zijn er tot op het strand. Er zijn wat parasols en ligbedden te huur en watersporten zijn hier mogelijk. Ook het uitgaansleven is redelijk goed, er zijn enkele bars. Het heerlijke, lange strand staat gelukkig niet helemaal vol met strandbedjes, er heerst een relaxte sfeer. Als je niet van drukte houdt, zit je hier goed.

De streek van Marathokampos ligt in het zuidwesten van Samos aan de gelijknamige baai en bevat onder andere de iets hoger gelegen dorpen Marathokampos, Agia Kiriaki, Koumeika, Neochori en Skoureika en de kustplaatsen Votsalakia (wordt ook dus Kambos genoemd), Pefkos, Limnionas, Psili Ammos, Balos, Valsamo en Makria Pounta.

Foto's Votsalakia - Votsalakia in beeld

De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 29 - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 1 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 24 - Foto van De Griekse Gids Marathokampos Samos | Griekenland | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 12 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 15 - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 22 - Foto van De Griekse Gids Een van de stranden van Kampos (Votsalakia) - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids Samos - Foto van Huub Wijngaarden langs de weg van Marathokampos naar Karlovassi - Eiland Samos - Foto van De Griekse Gids De standen Kampos Samos en Votsalakia Samos | Griekenland foto 6 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Votsalakia»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Samos

Januari
9.5°C
Februari
9.9°C
Maart
11.6°C
April
15.6°C
Mei
20.2°C
Juni
24.7°C
Juli
26.6°C
Augustus
26.1°C
September
22.9°C
Oktober
18.5°C
November
14.3°C
December
11.3°C


Samos: Waar ligt Votsalakia?

Waar ligt Samos
De kaart / landkaart van Votsalakia


Samos vakanties

Petra Mare Village

Bekijken

Petra Mare Village
Samos
Kerveli
Nafsika Villas & Petra Mare Village

Bekijken

Nafsika Villas & Petra Mare Village
Samos
Kerveli
Kerveli Luxury Villa

Bekijken

Kerveli Luxury Villa
Samos
Kerveli
Mandilada Village

Bekijken

Mandilada Village
Samos
Koumeika
© De Griekse Gids 2000-2019