Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agalas

Agalas - Eiland Zakynthos

Agalas Zakynthos. Agalas is een klein bergdorpje aan de westkust van Zakynthos dat omgeven is door pijnbomen en olijfboomgaarden. Agalas ligt in het zuidwesten van Zakynthos op een semi-bergachtig gebied dat scherp afdaalt naar de westkust van het eiland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de Ionische Zee, het is de juiste plek om de zonsondergang te zien. Het gebied staat ook bekend om zijn lokale bezienswaardigheid, de Damianos-grot, een grot met twee verdiepingen (ingangen) vol stalactieten en stalagmieten.

"Een klein bergdorpje omgeven door olijfbomen en pijnbomen"

Wat dit dorp ook bijzonder maakt is de bijzondere architectuur met zijn oude stenen huizen en smalle straatjes. Verder zijn er de bronnen van Androni, de kerk met de oude klokkentoren en de windmolens.

Agalas
Agalas Agalas Zakynthos - foto van Dionysios Margaris

Bezienswaardigheden en tips Agalas

  • De kerk van het dorp, de Heilige Tempel van de Vrouwe van de Engelen, met de karakteristieke klokkentoren en het kleine museum.
  • De grot van Damianos, in het zuiden het dorp.
  • De 12 Venetiaanse bronnen (Pigadia), ook in het zuiden van het dorp die waarschijnlijk in de 11e eeuw gebruikt werden om regenwater op te vangen.
  • De windmolens.
  • De kustplaats Plakaki: vanaf Agalas is er een weg richting Pigadia. Je rijdt door een mooi gebied heen met veel olijfgaarden totdat je bij een onverharde weg komt.
    Daarna volgt er een pad naar beneden richting de kust. Het wandelpad is niet makkelijk te bewandelen.

Agalas Zakynthos
Agalas Zakynthos - Foto van Dionysios Margaris

Foto's Agalas

Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 13 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 15 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 1 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 5 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 7 - Foto van Dionysios Margaris 12 Venetiaanse bronnen Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 10 - Foto van Dionysios Margaris Olijfbomen Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 9 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 14 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 3 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 4 - Foto van Dionysios Margaris Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 6 - Foto van Dionysios Margaris Kerk Agalas Zakynthos - Foto Dionysios Margaris 11 - Foto van Dionysios Margaris

meer foto's van Agalas»


Gemiddelde temperaturen Agalas Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Agalas?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Agalas© De Griekse Gids 2000-2024