Mouzaki (Zakynthos)

Mouzaki. Mouzaki ligt centraal in het zuiden van het Griekse eiland Zakynthos, 9 kilometer ten zuidwesten van Zakynthos stad. Mouzaki is een traditioneel dorp dat bestuurlijk tot Laganas hoort. Het ligt in een vruchtbare vlakte, op lage heuvels en is omgeven door duizenden olijfbomen.

Mouzaki is een erg oud dorp, het is in de 16e eeuw gesticht. Het is een traditioneel dorp, de gebouwen zijn in de traditionele Zakynthos-stijl gebouwd. In het dorp zijn dan ook allerlei traditionele huizen en villa's te huur.

In Mouzaki zijn twee oude kerken te zien, de kerk van de Heilige Moeder (1741) en de kerk van Agios Nikolaos (1815). De klokken van deze kerken worden als belangrijke monumenten in hun soort gezien.

De kerk van Agios Nikolaos is in het jaar 1953, na de zware aardbeving op het eiland in de oorspronkelijke stijl gerenoveerd. In de kerk zijn iconen te zien die in verschillende eeuwen zijn geschilderd.

Ieder jaar zijn er in Mouzaki op 14 en 15 augustus volksfeesten ter ere van de Heilige Moeder.

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Exo Chora Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Anafonitria Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Keri Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids Vanato Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids Exo Chora Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Porto Zorro bij Vassilikos | Zakynthos | De Griekse Gids nr 4 - Foto van De Griekse Gids Scheepswrak - Navagio Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Blue Caves - Blauwe grotten | Zakynthos | De Griekse Gids 13 - Foto van De Griekse Gids St. Nicolas bay Vassilikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Caretta Caretta Laganas Baai | Griekenland | De Griekse Gids nr 13 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Zakynthos»
Kreta vakantie Griekse Gids Reizen Corfu vakantie Eliza was here Griekenland Chalkidiki vakantie Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Mouzaki?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Mouzaki


Zakynthos vakanties

Diana Palace Zakynthos

Bekijken

Diana Palace Zakynthos
Zakynthos
Argassi
Alonia Villas

Bekijken

Alonia Villas
Zakynthos
Galaros
Louis Plagos

Bekijken

Louis Plagos
Zakynthos
Tragaki
Villas Limneon

Bekijken

Villas Limneon
Zakynthos
Limni Keri
© De Griekse Gids 2000-2020