Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Mouzaki - Eiland Zakynthos

Mouzaki. Mouzaki ligt centraal in het zuiden van het Griekse eiland Zakynthos, 9 kilometer ten zuidwesten van Zakynthos stad. Mouzaki is een traditioneel dorp dat bestuurlijk tot Laganas hoort. Het ligt in een vruchtbare vlakte, op lage heuvels en is omgeven door duizenden olijfbomen.

Mouzaki is een erg oud dorp, het is in de 16e eeuw gesticht. Het is een traditioneel dorp, de gebouwen zijn in de traditionele Zakynthos-stijl gebouwd. In het dorp zijn dan ook allerlei traditionele huizen en villa's te huur.

"Mouzaki is een traditioneel dorp in het zuiden van Zakynthos."

In Mouzaki zijn twee oude kerken: de kerk van de Heilige Moeder (1741) en de kerk van Agios Nikolaos (1815). De klokken van deze kerken worden als belangrijke monumenten in hun soort gezien.

De kerk van Agios Nikolaos is in 1953 na de zware aardbeving op het eiland in de oorspronkelijke stijl gerenoveerd. In de kerk zijn iconen te zien die in verschillende eeuwen zijn geschilderd.

Ieder jaar zijn er in Mouzaki op 14 en 15 augustus volksfeesten ter ere van de Heilige Moeder.

 

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Strand Xigkia (Xigia) | Zakynthos | De Griekse Gids nr 15 - Foto van De Griekse Gids Kiliomenos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 6 - Foto van De Griekse Gids Scheepswrak - Navagio Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Aghios Nikolaos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Zakynthos stad | Griekenland nr 58 - Foto van De Griekse Gids Aghios Kirikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Marathonisi Eiland bij Zakynthos | De Griekse Gids nr 2 - Foto van De Griekse Gids Tsilivi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Agios Sostis Zakynthos | Griekenland nr 33 - Foto van De Griekse Gids St Nicolas Bay Vassilikos | Zakynthos | De Griekse Gids nr 4 - Foto van De Griekse Gids Aghios Kirikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Zakynthos»


Gemiddelde temperaturen Mouzaki Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Mouzaki?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Mouzaki© De Griekse Gids 2000-2022