Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018

Mouzaki - Zakynthos (Griekenland)

Mouzaki. Mouzaki ligt centraal in het zuiden van het Griekse eiland Zakynthos, 9 kilometer ten zuidwesten van Zakynthos stad. Mouzaki is een traditioneel dorp dat bestuurlijk tot Laganas hoort. Het ligt in een vruchtbare vlakte, op lage heuvels en is omgeven door duizenden olijfbomen.

Mouzaki is een erg oud dorp, het is in de 16e eeuw gesticht. Het is een traditioneel dorp, de gebouwen zijn in de traditionele Zakynthos-stijl gebouwd. In het dorp zijn dan ook allerlei traditionele huizen en villa's te huur.

In Mouzaki zijn twee oude kerken te zien, de kerk van de Heilige Moeder (1741) en de kerk van Agios Nikolaos (1815). De klokken van deze kerken worden als belangrijke monumenten in hun soort gezien.

De kerk van Agios Nikolaos is in het jaar 1953, na de zware aardbeving op het eiland in de oorspronkelijke stijl gerenoveerd. In de kerk zijn iconen te zien die in verschillende eeuwen zijn geschilderd.

Ieder jaar zijn er in Mouzaki op 14 en 15 augustus volksfeesten ter ere van de Heilige Moeder.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Zakynthos - Zakynthos in beeld

Keri Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 8 - Foto van De Griekse Gids Alykes en Alykanas Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Porto Zorro - Porto Azuro Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids St. Nicolas bay Vassilikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Bij de grotten van Keri | Zakynthos | foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 3 - Foto van De Griekse Gids Op de boot van Zakynthos naar Kylini | De Griekse Gids nr 1 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland | De Griekse Gids nr 3 - Foto van De Griekse Gids Porto Zorro Vassilikos Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Mikro Nisi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Zakynthos»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Mouzaki
Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C

Zakynthos: Waar ligt Mouzaki?

Uitstapjes / Trips vanaf Mouzaki
De kaart / landkaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)

Uitstapjes vanaf Mouzaki Zakynthos

Klik op de plaatsnamen op de kaart van Zakynthos en bekijk de locaties die je vanaf Mouzaki kunt bezoeken. Plan excursies naar allerlei bezienswaardigheden op het eiland Zakynthos.

Plattegrond- landkaart - Kaart ZakynthosPlanos Zakynthos Tsilivi Zakynthos Macherado Zakynthos Agios Sostis Zakynthos Lithakia Zakynthos Kiliomenos Zakynthos Laganas Zakynthos Mouzakui Zakynthos Keri Zakynthos Kalamaki Zakynthos Argassi Zakynthos Agios Leon (Agios Leontas) Zakynthos Agios Leon Zakynthos Vassilikos Zakynthos Xirokastello Vassilikos Zakynthos Volimes Zakynthos Anafonitria Zakynthos Orthonies Zakynthos Aghios Nikolaos Zakynthos Xigia (Xigkia of Xingia) Alykanas Zakynthos Alykes Zakynthos De blauwe grotten (Blue Caves) nabij Volimes en Aghios Nikolaos Scheepswrak Zakynthos - Shipwreck Tragaki Zakynthos Vanato Zakynthos Zakynthos stad Maries Zakynthos Keri Zakynthos
Uitstapjes vanaf Mouzaki - Klik op de kaart van Zakynthos (©De Griekse Gids)