Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kalamaki

Kalamaki - Eiland Zakynthos

Kalamaki Zakynthos. Kalamaki is een leuke badplaats aan de baai van Laganas in het zuiden van het eiland Zakynthos. Het ligt ongeveer 3 kilometer van het populaire Laganas. Kalamaki bestaat uit het dorpje Kalamaki in het binnenland en Kalamaki aan zee, het strand van Kalamaki. De afstand tot Zakynthos-stad is 6,5 kilometer. Ook het Kalamaki-strand hoort tot de ecologische gebieden die beschermd worden door natuurliefhebbers, omdat hier de Caretta-Caretta schildpadden hun eieren leggen. De baai van Laganas is een door het Nationale Maritieme Park beschermd gebied van Zakynthos.

"Kalamaki is een leuke badplaats in het zuiden van Zakynthos."

Kalamaki ligt in een groene omgeving met veel dennenbomen en olijfbomen, niet ver van het vliegveld van Zakynthos. Aan het strand, waar veel steile rotsen zijn, is ook een opvallende rots. De naam van deze rots is "Gypsolithos", wat letterlijk “rots/steen van gips” betekent. In dit gebied zijn veel hotels, appartementen en andere accommodaties. Kalamaki heeft een mooi zandstrand met ondiep zeewater en is dus erg geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn watersportfaciliteiten, parasols en ligbedden.

Kalamaki Zakynthos
Kalamaki Zakynthos

Ook voor de inwendige mens is Kalamaki een leuke plaats, want er zijn diverse leuke restaurants en goede tavernes. Ook zijn er allerlei winkeltjes, bakkers, cafés en souvenirwinkels. Het heeft geen bruisend nachtleven, dus mocht je van uitgaan houden, dan kun je beter naar het nabijgelegen Laganas gaan.

Vakantie in Kalamaki op Zakynthos

Wil je een heerlijke vakantie in Kalamaki op Zakynthos meemaken? Bekijk hier het uitgebreide vakantieoverzicht. Je kunt ook je reis boeken bij Griekse Gids Reizen. Wij kennen het eiland erg goed. Wij zijn ook gespecialiseerd in eilandhoppen. Zo kun je Zakynthos mooi combineren met Lefkas of met het rustigere eiland Kefalonia. En wat dacht je van de prachtige combinatie van de drie eilanden Zakynthos Lefkas en Kefalonia?

Kalamaki Zakynthos
Strand Kalamaki Zakynthos

Foto's Kalamaki

Kalamaki Zakynthos | Griekenland nr 12 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos | Griekenland nr 5 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos | Griekenland nr 1 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Kalamaki Zakynthos | Griekenland nr 2 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kalamaki»

Video over Kalamaki op Zakynthos

Video Kalamaki - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Kalamaki Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Kalamaki?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Kalamaki© De Griekse Gids 2000-2024