Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Macherado - Eiland Zakynthos

Macherado. Macherado is een hoofddorp in het midden van het zuidelijke Zakynthos dat op 10 kilometer ten westen van Zakynthos-stad ligt. Het is een van de oudste dorpen van Zakynthos en telt momenteel ongeveer 1000 inwoners. De inwoners zijn vooral landbouwers, in dit hele gebied zijn immers veel druivengaarden on olijfgaarden.

"Macherado is een oud, traditioneel dorp op Zakynthos"

In Macherado bevinden zich een aantal interessante kerken, dat zijn bijvoorbeeld de kerken van Panagia Ypapanti en de kerk van Agios Timotheos Mavras. De kerk van Agios Timotheos Mavras bevindt zich in het centrum van het dorp. Deze is in de 14e eeuw gebouwd. Opvallend aan deze kerk is de mooie hoge klokkentoren.

Ieder jaar is er op de eerste zondag van juli een groot feest bij de kerk van Agia Mavra. Macherado is geen toeristisch dorp, wel is het interessant om vanaf hier wandelingen te maken naar de rondom liggende dorpen zoals Melidano, Lagadakia en Kiliomenos. In Romiri, dat 1,5 kilometer ten zuiden van Macherado ligt, bevindt zich de kerk van Zoodochou Pigis.

m
Macherado Zakynthos

Foto's Macherado

Macherado Zakynthos | Griekenland nr 7 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 2 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 3 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 4 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 6 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 5 - Foto van De Griekse Gids Macherado Zakynthos | Griekenland nr 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Macherado»


Gemiddelde temperaturen Macherado Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Macherado?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Macherado© De Griekse Gids 2000-2024