Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Xirokastello

Xirokastello - Eiland Zakynthos

Xirokastello Zakynthos. Xirokastello is een bergdorp dat op de route Zakynthos stad (5 km) - Vassilikos (7 km) ligt. Xirokastello ligt op slechts een kilometer van het strand Porto Kaminia beach, tegen een fraai begroeide berghelling op ongeveer 120 meter hoogte. In het dorp zijn tavernes met een panoramisch uitzicht, cafes en winkeltjes. Er zijn ook tientallen hotels en appartementen waar je als gast kan verblijven. Het dorp ligt werkelijk idyllisch want het biedt een adembenemend panoramisch uitzicht op de Ionische Zee en de omliggende groene bergen vol met olijf- en pijnbomen.

“Xirokastello, prachtig gelegen dorp met panoramische uitzichten„

Omdat het dorp zeer centraal ligt in het zuidoosten van Zakynthos, is het een prima uitvalsbasis om deze regio te leren kennen. In het Vassilikos-Xirokastello gebied liggen tientallen leuke stranden, groot en klein, druk en rustig. Ook voor wandelaars is het een interessant gebied, hoewel het dorp op de heuvels ligt, is wandelen hier goed te doen.

In Xirokastelo waren vroeger twee oude kloosters: het klooster van Xirokasteliotissa en het klooster van de Heilige Drie-eenheid. Het klooster van de Heilige Drie-eenheid ligt in een prachtig bos dat "Loggos tou Agiou" heet.

Foto's Xirokastello

Xirokastello Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Xirokastello Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Xirokastello Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Xirokastello Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Xirokastello Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Xirokastello»


Gemiddelde temperaturen Xirokastello Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Xirokastello?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Xirokastello© De Griekse Gids 2000-2024