Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Argassi

Argassi - Eiland Zakynthos

Argassi (Argasi). Argassi is een leuke (en drukke) badplaats op Zakynthos die 4 kilometer ten zuiden van Zakynthos-stad ligt. Argassi ligt in een mooie groene omgeving, het heeft een groot zandstrand dat uit meerdere kleine baaien bestaat. Het water is kristalhelder en ondiep. Watersport liefhebbers zullen zich tijdens de vakantie hier goed vermaken, want er zijn allerlei watersport mogelijkheden aanwezig, zoals jetski, parasailing en waterfietsen. Argassi is een goede uitvalsbasis om het eiland Zakynthos te ontdekken en het leuke is dat deze plaats niet ver van de hoofdstad ligt.

“Argassi ligt in een groene omgeving en heeft een mooi zandstrand„

Het is een echte vakantieplaats, met veel hotels en appartementen, waarvan sommige op de vlakte liggen en sommige tegen de heuvel gebouwd zijn. Daarnaast zijn hier veel uitgaansgelegenheden, bars, winkels, snackbars, bakkers, minimarktjes en restaurants. Veel inwoners van Zakynthos-stad komen in de zomer naar Argassi om van het uitgaansleven te genieten, dat hier uitstekend is. In sommige zaken is er ook Griekse livemuziek en komen er ook bekende deejays om muziek te draaien.

Zakynthos Argassi
Strand Argassi - Zakynthos

Informatie en leuke tips

Bezienswaardigheden in en rond Argassi zijn de stenen brug met de drie bogen uit 1806, het Romeinse aquaduct en de kerk van Agios Spyridon. Op de top van de heuvel Skopos, bevindt zich het klooster van Panagia Skopiotissa (17e eeuw). Volgens de Griekse mythologie heeft hier de Griekse Godin Artemis geleefd. Vanaf hier is er een uitstekend uitzicht op Argassi en de zee. Veel toeristen bezoeken deze top wandelend, maar let wel op, het ligt op 700 meter hoogte!

Stenen brug Argassi
Stenen brug Argassi

Argassi ligt vrij centraal en er is een directe busverbinding met Zakynthos-stad en ook met andere plaatsen en stranden. Ook zijn er diverse auto- en motorverhuurbedrijven zodat je zelf het eiland kunt verkennen.

Xirokastello, dat ongeveer 4 kilometer van Argassi ligt, is een zeer levendig dorp met een goed nachtleven en met zeer goede restaurants. Hier bevinden zich ook de ruïnes van een Middeleeuws kasteel.

Vakantie

Wil je een fijne vakantie in Argassi op het mooie eiland Zakynthos doorbrengen? Bekijk het uitgebreide aanbod vakanties naar Argassi. Wil je Zakynthos combineren met andere eilanden, dan ga je eilandhoppen en kun je goed terecht bij Griekse Gids Reizen. Je vindt hier bijvoorbeeld de combinatie Zakynthos met Lefkas, Zakynthos met Kefalonia en de combinatie Zakynthos met Kefalonia en Lefkas.

Foto's Argassi

Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 3 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 2 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 1 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 17 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 9 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 10 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos - Ionische eilanden -  Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Argassi Zakynthos | Griekenland nr 15 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Argassi»

Video Argassi

© De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Argassi Zakynthos

Januari
11.5°C
Februari
11.5°C
Maart
12.9°C
April
15.2°C
Mei
19.4°C
Juni
23.3°C
Juli
25.5°C
Augustus
25.9°C
September
23.4°C
Oktober
19.7°C
November
15.7°C
December
12.8°C


Zakynthos: Waar ligt Argassi?

Waar ligt Zakynthos
De kaart / landkaart van Argassi© De Griekse Gids 2000-2024